Urheilijana yläkoulussa korona-aikana, Onni Lind

Hei, olen Onni Lind ja opiskelen Puistopolun peruskoulussa 9. urheiluluokalla ja pelaan jääkiekkoa Jokereissa ja jääpalloa Helsingissä yj-joukkueessa (Botnia & IFK, alle 17 v pojat).

Poikkeusoloissa harjoittelu on toiminut loistavasti oman jääkiekko joukkueen kanssa ulkona ja kouluaikoina itse kotona esimerkiksi salitreenin parissa.

Miten on vaikuttanut koulun liikunnanopetukseen ja harjoituksiin?

Tässä korona aikana olen tehnyt paljon harjoituksia oman maun mukaan ja olen yhdessä isän (Juha Lind, joka on ollut valmennuksessani mukana lapsesta saakka ja joka tiukasti seuraa, mitä teen ja milloin) miettinyt mihin rakoon kannattaa mitäkin tehdä eli rytmittää omia treenejä. Treenipäiväkirjan pitäminen ja rytmitys tarkasti on vaikuttanut niin, etten ole osallistunut Urhean järjestämiin etä-aamutreeneihin vaan olen tehnyt niiden aikana omat treenit ja laittanut niistä infoa ja kuvia Urhea-koordinaattorille. Yhdessä ollaan myös sovittu lepopäiviä, koska harjoitusviikko on välillä ollut niin täynnä, että levolle on ollut hyvä raivata tilaa .

Onko poikkeusaikana löytynyt uudenlaisia hyviä uusia tapoja harjoitella, esim. omatoiminen tai etäharjoittelu

Ollaan tehty tiivistä yhteistyötä tässä koulun Urhea-koordinaattorin kanssa ja mietitty mikä on viisainta jaksamisen suhteen. Ollaan pidetty yhteyttä ja tsekattu missä mennään ja että kaikki on kunnossa koulun – urheilun ja jaksamisen suhteen. Omiin lajiharjoituksiin nämä mun tekemät omatoimiset treenit on sopineet tosi hyvin kun olen valmentajalta ennakkoon kysellyt että mitä tehdään illalla ja sen perusteella päättänyt esimerkiksi tiistaiaamun treenin joka olisi normaalisti jäällä lajitreeni. Talvella kävin paljon omatoimisesti ulkojäillä harjoittelemassa tiistai aamuisin sekä niinä aamuina, kun koulu alkoi myöhemmin. Poikkeusoloissa harjoittelu on toiminut loistavasti oman jääkiekko joukkueen kanssa ulkona ja kouluaikoina itse kotona esimerkiksi salitreenin parissa. Meillä on kotiin rakennettu pieni kuntosali, jossa pystyn harjoittelemaan monipuolisesti fysiikkaa. Olen urheillut monipuolisesti muutenkin pitkin vuotta, kaverin kanssa olen käynyt pelaamassa sulkapalloa, frisbee-golfia, pyöräillyt joka päivä kouluun ja kotiin edestakas, juossut 8-10 km lenkkejä, tehnyt keppijumppaa, liikkuvuustreenejä ja jäällä kikkaillut.

Liikuntatunnit tukevat 

Motivaationi on pysynyt hyvänä korona aikana ja olen jaksanut tehdä ahkerasti duunia koko ajan. Haluan kehittyä urheilijana paremmaksi ja kovemmaksi ja olen valmis sen eteen tekemään töitä. Haaveilen pääsystä Märskyn Urheilulukioon. Jääpalloa olen päässyt harjoittelemaan koko korona-ajan lajiolosuhteissa ja voitettiin me alle 17 v poikien Suomen mestaruuskin joukkueen kanssa tällä kaudella 2020-2021.

Liikuntatuntien ohjelmat on tukeneet hyvin mun kokonaisvaltaista harjoittelua ja koen, että niistä on ollut todellakin hyötyä. Liikuntaa meillä on noin 10-12 h viikossa (lajiharjoittelu kouluaikana mukaanlukien).