Voimistelu

Voimistelun yhdeksän kilpailulajin osalta toimintaa on Urheassa seuraavissa lajeissa: Olympiavalmennuskeskus Helsinki rytminen voimistelu miesten ja […]

Voimistelija ristiriipunnassa renkailla

Voimistelun yhdeksän kilpailulajin osalta toimintaa on Urheassa seuraavissa lajeissa:

Olympiavalmennuskeskus Helsinki
  • rytminen voimistelu
  • miesten ja naisten telinevoimistelu
Urhean toisen asteen oppilaitokset
  • joukkuevoimistelu
  • teamgym
Seuroissa tapahtuva lajiharjoittelu
  • akrobatiavoimistelu
  • kilpa-aerobic
  • trampoliinivoimistelu
Miesvoimistelija Oskar Kirmes ristiriipunnassa renkailla maajoukkueen voimisteluasu päällä Rio de Janeiron Olympialaisissa 2016.
Oskar Kirmes Rio de Janeiron Olympialaisissa 2016.
Kuva: Jere Hietala

Toinen aste

Olympiavalmennuskeskus Helsingin lajien (rytminen voimistelu, miesten ja naisten telinevoimistelu) kanssa toimii yhteistyössä Mäkelänrinteen lukio ja Brändö ruotsinkielisen lukion osalta. Joukkuevoimistelun kanssa yhteistyössä toimivat PHYK sekä Haukilahden lukio ja Brändö ruotsinkielisen lukion osalta. Teamgymin aamuvalmennusta on toteutettu toisen asteen urheiluoppilaitoksissa oleville voimistelijoille Liikuntamyllyssä. Toisen asteen yhteistyötä ja seuroissa toteutettavaa lajiharjoittelua on myös kilpa-aerobicissä, trampoliinivoimistelussa ja akrobatiavoimistelussa.

Yläkouluvaihe

Yläkouluvaiheessa ohjaamme voimistelijoita hakemaan urheiluyläkouluihin. Olympiavalmennuskeskus Helsingin lajien (rytminen voimistelu, miesten ja naisten telinevoimistelu) kanssa toimii yhteistyössä Pasilan peruskoulun urheiluyläkoulu.

Suomen rytmisen voimistelun maajoukkue voimistelee värikkäät kilpailuasut päällä, yksi voimistelijoista on hypännyt ilmaan, neljä muuta voimistelijaa permannolla toinen polvi lattiassa.
Rytmisen voimistelun maajoukkue
Kuva: Suomen Voimisteluliitto/Sami Ilvonen