Laajasalon peruskoulu

Laajasalon peruskoulun liikuntaluokka kerää yhteen iloisia Fair Play –henkisiä nuoria. Laajasalon peruskoulu mahdollistaa urheilevalle nuorelle […]

Tyttö pitää pyörivää palloa etusormensa päällä

Laajasalon peruskoulun liikuntaluokka kerää yhteen iloisia Fair Play –henkisiä nuoria. Laajasalon peruskoulu mahdollistaa urheilevalle nuorelle urheiluharrastusta tukevaa, monipuolista liikuntaa mm. Kasva Urheilijaksi- yleisvalmennuksen avulla.
Liikuntaluokan oppilailla on liikuntaa luokka-asteesta ja valinnaisliikuntatuntien määrästä riippuen 3-9 tuntia viikossa. Liikunnan pääpaino on monipuolisessa liikunnassa. Erityisesti maila- ja palloilupelit ovat suosittuja, mutta tarjoamme monipuolisesti myös eri perusliikuntamuotoja. Osallistamme ja kannustamme oppilaitamme liikuntatuntien suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin.

Koulumme liikuntatilat ovat erinomaiset. Koulussamme on iso liikuntasali, joka voidaan tarvittaessa jakaa kolmeen osaan. Aivan koulun vieressä sijaitsee tekonurmikenttä. Laajasalon urheilupuisto sijaitsee koulun lähellä. Alueella on iso tekonurmikenttä, hiekkatekonurmi päällysteiset ulkotenniskentät, ulkokoripallokentät ja talvella ulkotekojääkaukalo. Lisäksi käytämme Laajasalon palloiluhallia. Lisäksi koulun lähimaasto tarjoaa merellistä luontomaisemaa iloon ja virkistykseen. Aittasaaressa sijaitsee yhdeksän reikäinen golfkenttä.
Liikuntatuntien slogan: Ilon kautta!


Urheiluakatemian tarjoaa alueellisesti mahdollisuuden motivoituneille ja sitoutuneille oppilaille lajikohtaiseen aamuharjoitteluun tiistai aamuisin klo 8.00-9.30.Lisäksi Urhea-akatemia tarjoaa alueellisesti mahdollisuuden motivoituneille ja sitoutuneille oppilaille fyysisen kunnon harjoittelun keskiviikkoisin klo 14.30-16.00.  Itä-Helsingistä löytyy fysiikkaharjoittelun lisäksi jalkapallon, jääkiekon, salibandyn ja koripallon lajiharjoitukset.

Haku Laajasalon peruskoulun liikuntaluokalle

Liikuntalinjan oppilaaksiotto tapahtuu soveltuvuuskokeella www.soveltuvuuskoe.fi joka mittaa taitoa, kuntoa, koordinaatiota ja harrastuneisuutta. Heikointa osiota testeissä ei huomioida. Soveltuvuuskokeiden testiosiot ovat sisäliikuntatestejä, jotka pidetään koulumme tiloissa. Laajasalon peruskoulun koulukohtainen osio on oppilaan oman urheilulajin näyttö koulun liikuntasalissa./  Oman liikunnallisuuden näyttäminen: tasapaino, liikkuvuus, ketteryys, nopeus, kimmoisuus, välineenkäsittely. Kesto 1min.

Virka-apulaisrehtori Janne Pellikka 

janne.pellikka@hel.fi

+358 406212880

Liikunnanopettaja Kari Kukko

kari.kukko@edu.hel.fi

Liikunnanopettaja Kasperi Halme

kasperi.halme@edu.hel.fi

https://www.hel.fi/peruskoulut/fi/koulut/laajasalon-peruskoulu/