Haku Helsingin yläkouluihin

Hakeminen painotetun opetuksen kouluihin (urheiluluokat ja liikuntaluokat) tapahtuu Wilman kautta hakulomakkeella joulukuussa. Verkoston lähikouluihin haetaan koulun […]

Tyttö pitää pyörivää palloa etusormensa päällä

Hakeminen painotetun opetuksen kouluihin (urheiluluokat ja liikuntaluokat) tapahtuu Wilman kautta hakulomakkeella joulukuussa. Verkoston lähikouluihin haetaan koulun oman ohjeen mukaan. Tarkemmat päivämäärät ja ohjeet päivitetään tälle sivustolle. Ajantasainen tieto löytyy kaupungin sivuilta.

Tarkemmat tiedot hausta ja esittelytilaisuuksista löydät koulujen kotisivuilta. 

Painotetun opetuksen kouluihin valitaan ensisijaisesti kaupungin omia oppilaita. Poikkeuksen muodostavat yksityisten koulutuksenjärjestäjien urheiluyläkoulut Pohjois-Haagan yhteiskouluHerttoniemen yhteiskoulu (jalkapallo) ja Lauttasaaren yhteiskoulu (uinti), joihin voi hakea myös ulkopaikkakuntalaiset.

Urhean verkostokouluista myös liikuntapainotteinen Maunulan yhteiskoulu sekä liikuntalähikoulu Munkkiniemen yhteiskoulu ovat yksityisen koulutuksenjärjestäjän kouluja, joihin voivat hakea myös ulkopaikkakuntalaiset. Kannattaa aina tarkastaa ajantasaiset  hakuohjeet ja tiedot koulun omalta kotisivulta.

Ulkopaikkauntalisten oppilaaksiotto-ohje Helsingin kaupungin sivuilla