Haku Helsingin yläkouluihin

Hakeminen painotetun opetuksen kouluihin (urheiluluokat ja liikuntaluokat) tapahtuu Wilman kautta hakulomakkeella. HAKUAIKA : 14.11.–7.12.2022  Lisätietoja […]

Tyttö pitää pyörivää palloa etusormensa päällä

Hakeminen painotetun opetuksen kouluihin (urheiluluokat ja liikuntaluokat) tapahtuu Wilman kautta hakulomakkeella.

HAKUAIKA : 14.11.–7.12.2022 

Lisätietoja

Soveltuvuuskokeet 2023

  • Soveltuvuuskokeen perusosa 18.1.2023 (varapäivä ma 6.2.) Huom! Kaikki hakijat urheilu- ja liikuntapainotteisille luokille osallistuvat perusosaan.
  • Soveltuvuuskokeen lajiosa pe 20.1.2023 (varapäivä ke 8.2) Huom! Urheiluluokkien hakijat osallistuvat lisäksi lajiosaan.

Tietoa soveltuvuuskokeista

Varapäivään voi osallistua vain rehtorin luvalla painavasta syystä esim. sairastuminen (lääkärintodistus vaaditaan). Ilmoitus on tehtävä viimeistään testipäivänä.

Painotetun opetuksen kouluihin valitaan ensisijaisesti kaupungin omia oppilaita. Poikkeuksen muodostavat yksityisten koulutuksenjärjestäjien urheiluyläkoulut Pohjois-Haagan yhteiskouluHerttoniemen yhteiskoulu (jalkapallo) ja Lauttasaaren yhteiskoulu (uinti ja koripallo), joihin voivat hakea myös ulkopaikkakuntalaiset.

Urhean verkostokouluista myös liikuntapainotteinen Maunulan yhteiskoulu sekä liikuntalähikoulu Munkkiniemen yhteiskoulu ovat yksityisen koulutuksenjärjestäjän kouluja, joihin voivat hakea myös ulkopaikkakuntalaiset. Kannattaa aina tarkastaa ajantasaiset  hakuohjeet ja tiedot koulun omalta kotisivulta.

Ulkopaikkakuntalaisten oppilaaksiotto-ohje Helsingin kaupungin sivuilla

Ulkokuntalaiset, Helsingin ruotsinkielisissä kouluissa olevat sekä yksityisten koulujen oppilaat, joilla ei ole Wilmaan pääsyä (kuten Steinerkoulut), hakevat kaupungin kouluihin toimittamalla paperilomakkeen ensimmäisen hakuvaihtoehdon koululle. Lomakkeen voit ladata täältä.

Ajantasainen tieto löytyy kaupungin sivuilta.

Haku liikuntalähikoulujen Urhea-toimintaan

Verkoston lähikoulujen Urhea-toimintaan voivat hakea koulun omat oppilaat kuudennella luokalla. Tarkemmat tiedot ja hakuohjeet löytyvät koulujen kotisivuilta.