Stadin ammatti- ja aikuisopisto

Stadin ammatti- ja aikuisopisto eli Stadin AO on Suomen suurin ammatillinen oppilaitos. Meillä on Opetus- ja […]

Beach volley -pelaaja polvillaan hiekassa lyömässä palloa
Stadin ammatti- ja aikuisopiston virallinen Urheiluoppilaitos-logo Olympiakomitean virallisella tunnuksella

Stadin ammatti- ja aikuisopisto eli Stadin AO on Suomen suurin ammatillinen oppilaitos. Meillä on Opetus- ja Kulttuuriministeriön myöntämä urheilijoiden ammatillisen koulutuksen erityistehtävä, eli olemme urheiluoppilaitos. 

Jokaiselle urheilijalle tehdään oma opintojen etenemissuunnitelma, jossa huomioidaan päivittäinen valmentautuminen ja leirit. Stadin AO:ssa opiskellaan viidellä kampuksella eri puolilla Helsinkiä lähes kolmeenkymmeneen eri tutkintoon. Teemme valmennusyhteistyötä Urhean sekä muiden urheiluoppilaitosten, lajiliittojen ja seurojen kanssa sekä järjestämme itse yleisvalmennusta Vallilassa, Sturenkadun toimipisteessä kahdesti viikossa.

Myös oppisopimukset mahdollisia

Urheilijalle voidaan myös räätälöidä esimerkiksi oppisopimus liikuntaneuvojan tutkintoon omassa seurassa yhdessä Kisakallion urheiluopiston kanssa. Tällöin opinnot aloitetaan yhteisten aineiden suorittamisella ja edetään sen jälkeen ammatillisiin, eli liikuntaneuvojan opintoihin. 

Haku

Kaikkien lajien urheilijat voivat hakea meille urheilijaksi. Lajiliittopistemäärän ja urheilukoordinaattorin suorittaman haastattelun perusteella opiskelija voi saada meiltä urheilija tai haastajaurheilijastatuksen. Meille voi hakea urheilijaksi yhteishaun sekä jatkuvan haun aikana lähettämällä hakulomakkeen helpoiten meilitse urheilukoordinaattori Marika Viirille, jolta voit myös kysyä lisätietoja. 

Stadin AO:n urheiluamiksen sivuilta löytyy monia urheilijatarinoita ja lisää infoa urheilun ja opiskelun yhdistämisestä koulussamme. Löydät linkkejä tälle sivulle liitettynä.

Stadin ammatti- ja aikuisopisto

Hattulantie 2, 00550 Helsinki

Stadin AO-logo Helsingin kaupungin logolla
Tyttö pomputtaa palloa päällään liitutaulun edessä
Jalkapalloilija Minttu Ylikraka opiskeli lähihoitajaksi Stadin AO:ssa.