Haukilahden lukio

Haukilahden lukio tarjoaa huipulle tähtäävälle nuorelle urheilijalle erinomaisen kehittymisympäristön, mahdollisuuden kehittyä urheilijana ja ihmisenä kohti […]

Beach volley -pelaaja polvillaan hiekassa lyömässä palloa

Haukilahden lukio tarjoaa huipulle tähtäävälle nuorelle urheilijalle erinomaisen kehittymisympäristön, mahdollisuuden kehittyä urheilijana ja ihmisenä kohti omia unelmia.

Laadukas ja joustava lukio-opiskelu yhdistettynä eri lajien ammattivalmennukseen toteutuu erinomaisessa yhteistyössä espoolaisten huippu-urheiluseurojen, Urhean ja lajiliittojen kanssa. Urheilulinja on tarkoitettu urheilijoille, joilla on halu harjoitella tavoitteellisesti omia lajitaitoja ja ominaisuuksia kehittäen sekä suorittaa lukio-opinnot omien kykyjensä mukaisesti. Haukilahden lukio on tehnyt suunnitelmallista ja joustavaa urheilun ja lukio-opiskelun yhdistämistyötä menestyksellisesti jo vuodesta 1994 sekä Urhea-verkoston aktiivisena oppilaitosjäsenenä vuodesta 2005 lähtien.

Jedan urheilija-alumnit Ronja Taipale ja Filip Lindberg sekä urheilukoordinaattori Heikki Taskinen

Haukilahden lukio sijaitsee loistavalla paikalla Aalto-yliopiston kampuksella Otaniemessä ja mm. julkisen liikenteen yhteydet eri suunnilta ovat erinomaiset (bussi, metro, raidejokeri). Haukilahden lukio on lähellä urheilijoiden aamu- ja iltapäiväharjoituspaikkoja, joka luo perustan urheilijan tasapainoiseen ja laadukkaaseen arkeen.

Haukilahden lukiossa on noin 550 opiskelijaa ja heistä noin 220 urheilijaa, joista noin puolet, 110 urheilijaa on eri lajien ikäkausimaajoukkueissa/ kansainvälisellä tasolla/SM-mitalisteja. Urheilijoita on 30 eri lajissa. Suurimmat lajiryhmät ovat golf, jalkapallo, joukkue-/rytminen voimistelu, jääkiekko, koripallo, muodostelmaluistelu, salibandy ja uinti.

Urheilijoita on paljon myös yleislinjalla, ja heillä on mahdollisuus hakea urheilijastatusta, joka mahdollistaa tavoitteellisen urheilijan aamuharjoittelun sekä joustavan opiskelun ja urheilun yhdistämisen.

Katso tarkemmin Haukilahden lukion kotisivuilta urheilulinjan esittely ja hakuun liittyvät asiat.

Haukilahden lukio

Tekniikantie 3
02150 Espoo