Lauttasaaren yhteiskoulu

Huipulle tähtäävää uinti- ja koripalloharjoittelua Lauttasaaressa. Lauttasaaren yhteiskoululla on Suomen Olympiakomitean virallinen urheilyläkoulustatus. Lauttasaaren yhteiskoulu […]

Tyttö pitää pyörivää palloa etusormensa päällä

Huipulle tähtäävää uinti- ja koripalloharjoittelua Lauttasaaressa. Lauttasaaren yhteiskoululla on Suomen Olympiakomitean virallinen urheilyläkoulustatus.

Lauttasaaren yhteiskoulu (Lykki) yhdessä Suomen Uimaliiton, pääkaupunkiseudun uimaseurojen ja Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian kanssa mahdollistavat yläkouluikäisten uimareiden tavoitteellisen uintiharjoittelun yhdistämisen entistä joustavammin koulunkäyntiin. Lykissä oppilaat harjoittelevat Uimaliiton nuorten olympiavalmentajan ohjauksessa.

Huippu-uimareiden on mahdollista pyrkiä Lykissä toimivaan uintivalmennusryhmään hakiessaan koulun oppilaaksi. Uimarit valitaan soveltuvuuskokeen perusteella ja hakea voivat myös muiden kaupunkien ja kuntien oppilaat.

Urheiluluokalle on syksystä 2019 asti valittu myös koripalloilijoita. He osallistuvat koulun järjestämille urheilijoiden liikunta- ja yleisvalmennustunneille ja käyttävät uimareille varatun harjoitteluajan koripallon lajiharjoitteluun yhteistyössä paikallisen seuran kanssa koulun liikuntasalissa. Myös koripalloilijat valitaan valtakunnallisen soveltuvuuskokeen perusteella. Tästä kannattaa lukea tarkemmin koulun kotisivuilta lauttasaarenyhteiskoulu.fi

Uintiryhmäläisten valmennuksen kokonaisuus muodostuu oman seuran harjoitusten lisäksi koululla tapahtuvista harjoituksista. Uintiryhmäläiset harjoittelevat koululla noin 10 tuntia viikossa. Koululla tapahtuva harjoittelu sisältää neljä uintiharjoitusta, 2-5 tuntia yleisvalmennusta/valinnaista liikuntaa sekä koululiikuntaa.

Käy tutustumassa opiskeluun Lauttasaaren yhteiskoulun urheiluluokalla lauttasaarenyhteiskoulu.fi/hae. Sieltä löydät enemmän tietoa mm. kriteereistä ja hakulomakkeet.

Vanhempainillan päivämäärä päivitetään mahdollisimman pian. Ajantasaisen tiedon löydät koulun kotisivuilta.

Koulun osoite on Isokaari 19, 00200 Helsinki.

Lykki toivottaa nuoret urheilijat tervetulleiksi Lauttasaareen!