Maunulan yhteiskoulu

Maunulan yhteiskoulun liikuntaluokka kerää yhteen iloisia fair play –henkisiä nuoria. Liikuntaluokan oppilailla on liikuntaa neljä […]

Tyttö pitää pyörivää palloa etusormensa päällä

Maunulan yhteiskoulun liikuntaluokka kerää yhteen iloisia fair play –henkisiä nuoria. Liikuntaluokan oppilailla on liikuntaa neljä tuntia viikossa normaalin kahden tunnin sijasta. Liikuntaluokan oppilaat voivat osallistu Urhean koordinoimiin fysiikka- ja lajiharjoituksiin.

Liikunnan pääpaino on monipuolisessa liikunnassa. Erityisesti maila- ja palloilupelit ovat suosittuja, mutta keskitymme monipuolisesti myös eri perusliikuntamuotoihin. Oman lajin parissa valmentautumiseen yhteistyössä Urheiluakatemian kanssa voi keskittyä aamuharjoittelun muodossa tiistai aamuisin klo 8.00-9.30

Koulussamme on kaksi liikuntasalia. Isossa liikuntasalissa voi pelata mm. jalka-, kori-, käsi-, lento-, ja sulkapalloa (5 kenttää) sekä salibandya. Pienemmässä kunto- ja voimistelusalissa on erinomaiset kuntosalivälineet. Peiliseinän ansiosta se soveltuu myös erinomaisesti musiikkiliikunnan, tanssin ja voimistelun harjoitteluun.

Pirkkolan urheilupuisto ja Maunulan liikuntahalli monipuolisine puitteineen sijaitsevat koulun välittömässä läheisyydessä. Oulunkylän urheilupuisto on myös aktiivisessa käytössämme. Lisäksi käymme tutustumassa Helsingin eri urheilupaikkoihin erikoislajien merkeissä.

Haku Maunulan yhteiskoulun liikuntaluokalle

Liikuntalinjan oppilaaksiotto tapahtuu soveltuvuuskokeella. Uusi käyttöön otettava valtakunnallinen soveltuvuuskoe mittaa taitoa, kuntoa, koordinaatiota ja harrastuneisuutta. Heikointa osiota testeissä ei huomioida. Soveltuvuuskokeiden testiosiot ovat sisäliikuntatestejä, jotka pidetään koulumme tiloissa.

Lisätietoja:

rehtori Carita Jalasto puh. 09-77711011,carita.jalasto@mayk.fi

vararehtori Terhi Olkkonen puh. 09-77711025,terhi.olkkonen@mayk.fi

URHEA toimintaa koordinoiva liikunnanopettaja Antti Heinonen, 050-3492620 antti.heinonen@mayk.fi