Puistopolun peruskoulu

Puistopolun peruskoulussa on sekä urheilu- että liikuntaluokat. Koululla on Olympiakomitean virallinen urheiluyläkoulustatus. Oppilaat osallistuvat Urhean […]

Tyttö pitää pyörivää palloa etusormensa päällä

Puistopolun peruskoulussa on sekä urheilu- että liikuntaluokat. Koululla on Olympiakomitean virallinen urheiluyläkoulustatus.

Oppilaat osallistuvat Urhean koordinoimiin laji- tai fysiikkatreeneihin sekä Kasva urheilijaksi -oppisisältöön, joka koostuu: 

  • Kasva urheilijaksi -yleisvalmennus valinnaisliikunnan tunneilla
  • Kasva urheilijaksi -harjoituskirja (liikunta, terveystieto, kotitalous, elämanhallinta, opintojenohjaus)

Urheiluyläkoulussa oppilas saa liikuntatunneilla toteutettavan monipuolisen liikuntapohjan 2-4 x 2h viikossa, mahdollisuuden digitaalisesti toteutettavaan etäopetukseen harjoitus- ja kilpailumatkojen aikana sekä opintojen räätälöintimahdollisuuden omaan harjoitteluun ja kilpailurytmiin sopivaksi.  Urheiluakatemia-verkosto mahdollistaa viimeisimmän valmennustiedon saamisen  päivittäiseen käyttöön.

Puistopolun peruskoulun oppilaat osallistuvat Urhean koordinoimiin lajiharjoituksiin, joita on  mm. seuraavissa lajeissa: jääkiekko, jalkapallo, koripallo, salibandy,  voimistelu (mm. telinevoimistelu ja Team Gym), uinti, yleisurheilu ja heillä on myös mahdollisuus osallistua  fysiikkaharjoituksiin.

Lisätietoja Helsingin Urhea harjoitustapahtumista Valmennus Helsinki

Lisätietoja Urhean fysiikka ja lajiharjoittelusta

Myös muilla lajeilla on mahdollisuus aamuharjoitteluun sovittaessa oman valmentajan kanssa.  Urheilu- ja liikuntaluokkalaisella voi olla liikuntaa jopa  4-12 tuntia/viikossa.

Painotukseen voi hakea oman oppilaaksiottoalueen ulkopuolelta. 

Kouluun valitaan oppilaita sekä liikuntaluokille että urheiluluokille soveltuvuuskokeen perusteella.

Hakuinfo ja soveltuvuuskoe ks. Urhean ja koulun kotisivut. Haku yläkoulutoimintaan

Koulussamme toteutetaan joustavia opetusjärjestelyjä yläkouluikäisille urheilijoille, jotta eteneminen opinnoissa on mahdollista, jos urheilu aiheuttaa paljon poissaloja lähiopetuksesta


Lisätietoja Puistopolun peruskoulusta:

Urheiluyläkouluvastaava  taina.ahola@edu.hel.fi; 040 7300944

Rehtori  Pertti Tossavainen pertti.tossavainen@hel.fi

INFOTILAISUUS 3.11.2022 klo 18:30. Lisätiedot koulun verkkosivuilta