Puistopolun peruskoulu

Puistopolun peruskoulussa on sekä urheilu- että liikuntaluokat. Puistopolun peruskoululla on Suomen Olympiakomitean virallinen urheilyläkoulustatus. Oppilailla […]

Tyttö pitää pyörivää palloa etusormensa päällä

Puistopolun peruskoulussa on sekä urheilu- että liikuntaluokat. Puistopolun peruskoululla on Suomen Olympiakomitean virallinen urheilyläkoulustatus.

Oppilailla mahdollisuus osallistua Urhean koordinoimiin laji-tai fysiikkatreeneihinsekä Kasva urheilijaksi -kokonaisuuden, joka koostuu yleisvalmennuksesta, terveystiedosta sekä oppilaanohjauksesta

Kasva Urheilijaksi -sisällöt urheiluyläkouluissa:Yleisvalmennuksen oppisisällöt valinnaisliikunnan tunneilla , harjoituskirjan sisältämät urheilijaksi kasvua tukevat oppimateriaalit, harjoittelu ja palautuminen, psyykkinen valmennus, elämäntaidot, ravitsemus, urheilijan opiskelutaidot.

Urheiluyläkoulussa oppilas saa liikuntatunneilla toteutettavan monipuolisen liikuntapohjan 2-4 x 2h viikossa, mahdollisuuden digitaalisesti toteutettavaan etäopetukseen harjoitus- ja kilpailumatkojen aikana sekä opintojen räätälöintimahdollisuuden omaan harjoitteluun ja kilpailurytmiin sopivaksi.  Urheiluakatemia-verkosto mahdollistaa viimeisimmän valmennustiedon saamisen  päivittäiseen käyttöön.

Puistopolun peruskoulun alueella Urhean koordinoimat lajiharjoitukset mm. seuraavissa lajeissa: jääkiekko, jalkapallo, koripallo, salibandy,  voimistelu(mm. telinevoimistelu ja Team Gym) sekä mahdollisuus osallistua fysiikkaharjoituksiin.

Myös muilla lajeilla on mahdollisuus aamuharjoitteluun sovittaessa oman valmentajan kanssa.  Urheilu- ja liikuntaluokkalaisella voi olla liikuntaa jopa  4-12 tuntia/viikossa.


Lisätietoja Puistopolun peruskoulusta:

Urheiluyläkouluvastaava  taina.ahola@edu.hel.fi; 040 7300944

Rehtori  Pertti Tossavainen pertti.tossavainen@hel.fi

INFOTILAISUUS 10.11.2021 klo 17:30-19. Lisätiedot koulun verkkosivuilta

Hakeminen liikuntapainotukseen ja urheiluyläkoulukokeiluun

Painotukseen voi hakea oman oppilaaksiottoalueen ulkopuolelta. 

Kouluun valitaan oppilaita sekä liikuntaluokille että urheiluluokille soveltuvuuskokeen perusteella.

Hakuinfo ja soveltuvuuskoe ks. Urhean ja koulun kotisivut.

Koulussamme toteutetaan joustavia opetusjärjestelyjä yläkouluikäisille urheilijoille, jotta eteneminen opinnoissa on mahdollista, jos urheilu aiheuttaa paljon poissaloja lähiopetuksesta

Taina Ahola

Urheiluyläkouluvastaava

Puistopolun peruskoulu

puh.040 7300944

taina.ahola@edu.hel.fi