Fysiikka- ja lajivalmennus

Fysiikka- ja lajiharjoitukset koulupäivän yhteydessä Urhean yläkouluverkoston oppilaille tarjotaan koulupäivän yhteydessä fysiikka- ja lajiharjoituksia sekä […]

Nuoret tekevät liikuntatunnilla lihaskuntoharjoitteita

Fysiikka- ja lajiharjoitukset koulupäivän yhteydessä

Urhean yläkouluverkoston oppilaille tarjotaan koulupäivän yhteydessä fysiikka- ja lajiharjoituksia sekä koulupäivän aikana Kasva Urheilijaksi- oppisisältöjä (liikunnanopetusta ja teoriaopetusta). Harjoitukset järjestetään yhteistyössä alueen urheiluseurojen kanssa ja harjoitukset ovat kiinteä osa yhteistyöseurojen urheilijoiden harjoitusviikkoa. Harjoitukset ovat oppilaalle maksuttomia.

Valmennuksesta vastaavat urheiluseurojen ja Urhean valmentajat sekä liikunnanopettajat. Verkoston koulupäivien yhteiset harjoitusajat ovat tiistaiaamu ja keskiviikkoiltapäivä. Harjoituksia järjestetään syksyllä pääsääntöisesti viikolla 35-50 (ei vk 42) ja keväällä viikoilla 3-20 (ei vk 8). Kouluaikana järjestettävä Kasva urheilijaksi kurssi on oppilailla omassa lukujärjestyksessä.

Fysiikkaharjoittelun tavoitteena on mahdollistaa innostava, laadukas, kehittävä ja monipuolinen fysiikkaharjoitus koulupäivän yhteydessä lähellä omaa koulua. Harjoittelun tavoitteet ja sisältölinjaukset ovat Urhean fysiikkavalmennussisältöjen mukaisia ja yhteneväiset kaikissa harjoituspisteissä. Harjoitus soveltuu erinomaisesti osaksi seurojen kokonaisharjoittelua ja antaa urheilijalle valmiuksia kehittää itseään omatoimisen harjoittelun avulla.

Lajiharjoittelun tavoitteena on tarjota innostava, laadukas, kehittävä ja monipuolinen lajiharjoitus, joka tukee nuoren seuraharjoittelun kokonaisuutta. Lajiharjoituksissa keskitytään pääasiassa yksilön taito-ominaisuuksien kehittämiseen. Harjoitukset noudattavat lajiliiton urheilijan polun linjauksia.