Herttoniemen yhteiskoulu

Suomen ensimmäinen jalkapalloluokka aloitti koulussamme syksyllä 1999. Liikuntaluokallamme annetaan ammattimaista jalkapallovalmennusta. Valmennuksesta vastaa 3 valmentajaa, joista 1 on […]

Tyttö pitää pyörivää palloa etusormensa päällä

Suomen ensimmäinen jalkapalloluokka aloitti koulussamme syksyllä 1999. Liikuntaluokallamme annetaan ammattimaista jalkapallovalmennusta. Valmennuksesta vastaa 3 valmentajaa, joista 1 on myös maalivahtivalmentaja.

Liikuntaluokalle otetaan sekä tyttöjä että poikia. Tarjoamme jalkapallovalmennusta kerran viikossa joka luokka-asteella.

Liikuntaluokalla oppilaalla on mahdollisuus liikuntaan valintansa mukaisesti 8-9 tuntia  viikossa luokka-asteesta riippuen.

Näistä 2-3 tuntia on ammattimaista jalkapallovalmennusta Pallomyllyssä, 2 tuntia yleisliikuntaa monipuolisella lajivalikoimalla ja 2 tuntia kehonhallintaa kehittävää lihaskuntoharjoittelua Arena Centerin Forever-kuntosalilla.

Lisäksi on mahdollisuus osallistua viikoittain 2:n tunnin ajan Urhea-yhteistyönä lajiliittojen ja/tai urheiluseurojen järjestämiin aamuharjoituksiin. Koulu on mukana kehittämässä Urhea-yhteistyötä koko Helsingin alueella.

Urhea-yhteistyö mukaan lukien koulupäivän aikana oppilaalla voi olla liikuntaa enimmillään  yhdeksän tuntia viikossa.

Koulussamme voidaan tehdä Urhean urheilijasopimus myös sellaisen oppilaan kanssa, joka ei opiskele liikuntaluokalla, jos hän harrastaa aktiivisesti jotain muuta lajia kuin jalkapalloa.

Liikuntaluokka antaa myös mahdollisuuden harrastaa normaalia enemmän muita liikuntalajeja ja tutustua uusiin lajeihin, kuten jousiammuntaan, seinäkiipeilyyn ja melontaan.

Herttoniemen yhteiskoulu ympäristöineen tarjoaa liikkumiselle otolliset harjoitusolosuhteet: urheilupuisto Viikin viheralueet sijaitsevat aivan koulun vieressä, koululla on tilava liikuntasali ja erinomainen kuntosali. Käytämme lisäksi hyödyksi lähiympäristön liikuntapaikkoja, kuten Myllypuron tennis-, sulka- ja jalkapallohallia, Liikuntamyllyä, salibandyareenaa, Marjaniemen melontapaikkaa.

Herttoniemen yhteiskoulu on yksityinen sopimuskoulu, jossa opetus on maksutonta. Samassa kiinteistössä toimivat perusopetuksen 7. – 9. luokat ja lukio. Oppilaita ja opiskelijoita on yhteensä noin 700. Koulussa on hyvä henki ja meillä on turvallista opiskella. Koulutaloa on laajennettu 2000-luvun alussa ja luokkatilat on saneerattu. Käytössä ovat nykyaikaiset opetusvälineet ja oma kuntosali.