Intensiivinen vammakuntoutus

Intensiivinen vammakuntoutus tarkoittaa Olympiavalmennuskeskus Helsingin moniammatillisen tiimin toteuttamaa kuntoutusjaksoa, minkä aikana pyritään optimoimaan vamman kuntoutus, uuden vamman ennaltaehkäisy […]

Intensiivinen vammakuntoutus tarkoittaa Olympiavalmennuskeskus Helsingin moniammatillisen tiimin toteuttamaa kuntoutusjaksoa, minkä aikana pyritään optimoimaan vamman kuntoutus, uuden vamman ennaltaehkäisy ja urheilijan harjoittelu toipumisaikana. 

Kuntoutusjaksot on ensisijaisesti suunnattu 

  • Urhean olympiavalmennuskeskusurheilijoille
  • Olympiakomitean tukiurheilijoille sekä
  • kansainvälisen tason ammattiurheilijoille. ​

Tavoitteena intensiivisessä vammakuntoutuksessa on urheilijan turvallinen paluu lajiin omalla tasollaan sekä vamman uusiutumisen ehkäisy. Jakson aikana voidaan myös tunnistaa urheilijan yksilöllisiä vammautumisen riskitekijöitä ja pyrkiä minimoimaan niitä jatkossa.

Kuntoutusjaksot Urhea-kampuksella

Intensiivinen vammakuntoutus koostuu 2–3 kuntoutusjaksosta (kesto 3-5 päivää) yksilöllisen tarpeen mukaan​. Toiminnassa hyödynnetään Urhean moniammatillista asiantuntijakokonaisuutta sekä Urhean kampuksen tiloja ja toimintaa: asuintaloa, ravintolaa, Urhea-hallia sekä uimahallia​.

Kustannukset

Urhean olympiavalmennuskeskusurheilijat sekä Olympiakomitean tukiurheilijoille kuntoutus on maksutonta. Kuntoutujan on mahdollista majoittua intensiivijakson aikana Urhea-kampuksella sopimushintaan 50€/vrk. Majoituksessa on ruoanlaittomahdollisuus, tai vaihtoehtoisesti ruokapaketin voi tilata lisämaksusta. Majoitus- ja ruokailukustannukset urheilija kattaa itse.

Kansainvälisen tason ammattiurheilijoille majoitus- ja ruokailumahdollisuudet ovat samat kuin yllä, mutta myös kuntoutus on maksullista.

Hakeutuminen intensiiviseen vammakuntoutukseen

Urhean OVK-urheilijat hakeutuvat Olympiavalmennuskeskus Helsingin vastuulääkäri Katja Mjøsundin kautta. Olympiakomitean tukiurheilijat voivat hakeutua kuntoutukseen vastuulääkäri Maarit Valtosen kautta.

Katja Mjøsund, puh. 044 493 4669, katja.mjosund@urhea.fi
Maarit Valtonen, puh. 050 590 0268, maarit.valtonen@olympiakomitea.fi

Urhea-kampus ilmasta kuvattuna Mäkelänkadun suunnasta
Intensiivisen vammakuntoutuksen kuntoutusjaksot järjestetään Urhea-kampuksella Helsingin keskustassa.
Kuva – Martti Pyysalo