Urheilua ja elämää varten

Urhea

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea on valtakunnallinen urheiluakatemia, jonka yhteydessä toimii Olympiavalmennuskeskus Helsinki. Urheaa hallinnoi Urhea-säätiö sr, joka on konserni. Siihen kuuluvat myös Urhea-halli Oy ja Urhea-asunnot Oy.

Urhea

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea on yhteistyöverkosto nuorille, huipulle tähtääville ja jo kansainvälisellä huipulla oleville urheilijoille. Urhea on Suomen Olympiakomitean hyväksymä virallinen urheiluakatemia, joka toimii kiinteässä yhteistyössä Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön kanssa. Urhean yhteydessä toimii kesä- ja jäälajeihin painottava Olympiavalmennuskeskus Helsinki.

Voimistelija ilmassa pää alaspäin

Oskar Kirmes Kuva: Suomen Voimisteluliitto

Verkosto mahdollistaa menestyksen

Urhean verkostoon kuuluvat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, joissa keskeisimmät verkostokumppanit ovat yläkoulut, toisen asteen oppilaitokset sekä korkeakoulut. Urhean toiminnan piiriin kuuluu 26 sopimuslajiliittoa, paikallisia urheiluseuroja, Helsingin Urheilulääkäriasema HULA, Kisakallion ja Pajulahden urheiluopistot, Puolustusvoimien Urheilukoulu sekä Huippu-urheilun instituutti KIHU.

Urheaan kuului vuoden 2023 alussa 6073 urheilijaa, joista

  • 104 Olympiakomitean ja Paralympiakomitean tukiurheilijaa
  • 1024 aikuisten ja nuorten maajoukkueurheilijaa
  • 1912 haastajatason urheilijaa ja
  • 3033 yläkouluverkoston piirissä olevaa urheilijaoppilasta.