Merilahden peruskoulu

Merilahden peruskoulun liikuntapainotusluokkiin kerääntyy liikuntaan motivoituneita ja joukkueena toimimiseen tottuneita nuoria. Kasva urheilijaksi -sisällöt ohjaavat […]

Tyttö pitää pyörivää palloa etusormensa päällä

Merilahden peruskoulun liikuntapainotusluokkiin kerääntyy liikuntaan motivoituneita ja joukkueena toimimiseen tottuneita nuoria. Kasva urheilijaksi -sisällöt ohjaavat liikunnan teoriaosaa ja käytännön liikkumiseen perehdytään kokonaisvaltaisesti, hyödyntäen erinomaisia lähialueen liikuntapaikkamahdollisuuksia eri lajeissa. Luokkatasosta ja valinnoista riippuen liikuntatunteja viikossa on yhteensä 4-8 tuntia.

Merilahden peruskoulu ja sen lähiympäristö tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet liikkumiselle. Koulussamme on iso liikuntasali, joka voidaan tarvittaessa jakaa kolmeen osaan. Lisäksi koulussa on peilisali, voimistelumonttu sekä kuntosali. Koulun piha-alueilta löytyy paljon liikuntaan innostavia laitteita, aidattu pienpelikenttä ja tekonurmikenttä. Lisäksi koulun vieressä on tenniskentät, talvisin jääkenttä ja kaukalo. Vuosaaren liikuntamahdollisuudet sekä Liikuntamylly ovat liikuntatunneilla tavoitettavissa. Lisäksi koulun lähialue tarjoaa merellistä luontomaisemaa myös vesillä liikkumiseen!

Liikuntapainotuksen tavoitteet ja sisällöt

Tavoitteet:

  • Kasvaminen liikunnalliseen elämäntapaan
  • Tukea kasvamista urheilijana
  • Kehittää oppilaan tuntemusta Ihmisen fysiologiasta ja anatomiasta
  • Oppia hyödyntämään liikuntateknologiaa liikunnan ja urheilun tukena

Sisällöt:

  • Liikkumiseen ja urheiluun perehdytään kokonaisvaltaisesti liikkumalla, tutustumalla ihmisen fysiologiaan ja anatomiaan sekä hyödyntämällä liikuntateknologiaa, kuten sykemittareita jne.
  • Tutustaan liikunnan lajikirjoon monipuolisesti ja hyödynnetään lajikohtaisia liikuntapaikkoja. Lajikokeiluja on mm. golf, laskettelu, paintball, padel, melonta ja suppailu. Kerran vuodessa käydään myös urheiluopistossa yön yli kestävällä liikuntaleirillä.
  • Tutustaan liikunnan lajikirjoon monipuolisesti ja hyödynnetään lähialueen lajikohtaisia liikuntapaikkoja
  • Perehdytään rasituksen, levon/kehonhuollon ja ravinnon kokonaisvaikutukseen tavoitteellisen liikunnan kannalta.
  • Oppilaiden omat harrastelajit huomioidaan ja niiden osalta pyritään tekemään yhteistyötä lajiseurojen kanssa
https://www.hel.fi/peruskoulut/fi/koulut/merilahden-peruskoulu/

URHEA


Urheiluakatemian tarjoaa alueellisesti mahdollisuuden motivoituneille ja sitoutuneille oppilaille lajikohtaiseen aamuharjoitteluun tiistai aamuisin klo 8.00-9.30.Lisäksi Urhea-akatemia tarjoaa alueellisesti mahdollisuuden motivoituneille ja sitoutuneille oppilaille fyysisen kunnon harjoittelun keskiviikkoisin klo 14.30-16.00.  Itä-Helsingistä löytyy fysiikkaharjoittelun lisäksi jalkapallon, jääkiekon, salibandyn ja koripallon lajiharjoitukset.

Hakeminen

Liikuntapainotuksen oppilaaksiotto tapahtuu soveltuvuuskokeella www.soveltuvuuskoe.fi joka mittaa taitoa, kuntoa, koordinaatiota ja harrastuneisuutta. Heikointa osiota testeissä ei huomioida. Soveltuvuuskokeiden testiosiot ovat sisäliikuntatestejä, jotka pidetään 3. luokalle Kallvikinniementien toimipisteessä ja 7. luokalle Vuosaaren urheilutalolla.

Hakeutumisesta lisätietoa koulun kotisivuilta:

https://www.hel.fi/peruskoulut/fi/koulut/merilahden-peruskoulu

Lisätietoja:

Virka-apulaisrehtori Kimmo Paavola

kimmo.paavola@hel.fi

+358 403341253

Liikunnanopettaja Tomi Nakari

tomi.nakari@edu.hel.fi

Liikunnanopettaja Ulla Järv

ulla.jarv@edu.hel.fi