Pasilan peruskoulu

Pasilan peruskoulu on Suomen Olympiakomitean nimeämä urheiluyläkoulu. Opetus on yläkoulussa vuosiluokkiin sitomatonta, kurssimuotoista ja jokaisella […]

Tyttö pitää pyörivää palloa etusormensa päällä

Pasilan peruskoulu on Suomen Olympiakomitean nimeämä urheiluyläkoulu.

Opetus on yläkoulussa vuosiluokkiin sitomatonta, kurssimuotoista ja jokaisella oppilaalla on oma opintopolku. Oppilaat suunnittelevat oman opinto-ohjelmansa yhdessä huoltajien ja omaopettajan kanssa. Urheiluluokan painoistelajeja ovat telinevoimistelu, rytminen voimistelu, uimahypyt ja tanssiurheilu. Myös muiden lajien urheilijat voivat hakeutua Pasilaan.

Pasilan peruskoulu on Alppilan ja Pasilan alueen lähikoulu. Koulu toimii myös ruotsin kielikylpy-yläkouluna Kallion ala-asteen oppilaille. Urhea-linjalla opiskelee n. 60 7.-9.luokkalaista. Pasilassa tarjotaan A-saksan ja A- ranskan opetusta. Koulussa on yhteensä noin 620 oppilasta, joista n. 220 oppilasta vuosiluokilla 7-10.

Urheiluyläkoulun avoitteena on tukea nuorta kilpaurheilijaa opiskelun ja urheilun yhdistämisessä sekä urheilijana kasvamisessa.  Kouluviikkoon pyritään rakentamaan 6 – 10 tunnin aikaikkuna urheilulle. Urheiluyläkoulun painotuslajeissa harjoitusajat pyritään sovittamaan yhteen esim. Mäkelänrinteen valmennusryhmien kanssa.

Kurssimuotoisessa yläkoulussa oppilailla on ollut mahdollisuus lisäksi sijoittaa harjoitusaikoja aamu- ja iltapäiviin useammalle päivälle sekä osallistua kisamatkoille koulutyön ohessa. Osittain oppilaat ovat voivat suorittaa koulutyötä opettajien antamilla etätehtävillä ja verkko-opiskeluna.  

Pasilan peruskoulussa aamuharjoittelumahdollisuus järjestetään yhteistyössä lajiliittojen, seurojen kanssa ja pääkaupunkiseudun urheiluakatemian kanssa. Suomen Voimisteluliitto suosittelee Pasilan peruskoulua teline- ja rytmisen voimistelun kilpaurheilijoille, Suomen Uimaliitto uimahyppääjille ja Suomen Tanssiurheiluliitto kilpatanssijoille.

Lisätietoja saa virka-apulaisrehtori Anna Murtomaalta 09-31060094 (anna.murtomaa@hel.fi)), sekä liikunnanopettaja Kalle Kuokkaselta (kalle.kuokkanen@edu.hel.fi).www.pasilanpk.edu.hel.fi