Pohjois-Haagan yhteiskoulu

PHYK tiedottaa vuoden 2022 yläastehausta videotallenteen muodossa. Päädyimme tähän ratkaisuun varmistaaksemme koronaturvallisuuden. Edellisten vuosien kokemusten […]

Tyttö pitää pyörivää palloa etusormensa päällä

PHYK tiedottaa vuoden 2022 yläastehausta videotallenteen muodossa. Päädyimme tähän ratkaisuun varmistaaksemme koronaturvallisuuden. Edellisten vuosien kokemusten perusteella lähitilaisuuteen tulisi useita satoja tutustujia. Tällöin turvavälien pitäminen koululla olisi voinut olla hyvin haastavaa ja koronatilanteeseen voi tulla muutoksiakin. Toisaalta tallennetta voi kelata useamman kerran edes takaisin ja kerrata mahdolliset epäselvät kohdat useampaan kertaan. Toki kysymyksiä voi myös erikseen lähettää koululle osoitteeseen yahaku@phyk.fi. Videotallenne julkaistaan torstaina 11.11.2021. Jo ennen tallenteen julkaisua päivitämme kotisivuillemme lisätietoja tulevan vuoden hausta.

Pohjois-Haagan yhteiskoulussa on toiminut 29 vuotta urheilu- ja liikuntapainotteinen yläaste. Kiinnostus toimintaa kohtaan on ollut hyvin laajaa. Pyrkijöitä on ollut runsaasti eri puolilta pääkaupunkiseutua (viime vuodet n. 300 hakijaa). Urheilua ja valmentautumista voi luontevasti jatkaa samassa rakennuksessa toimivassa PHYK:n urheilulukiossa.

Kouluun voidaan valita n. 60-80 urheilijaa vuosittain. Koulun urheilutoiminta on järjestetty osin koulun omin voimin ja osin yhteistyössä lajiliittojen ja seurojen kanssa.

Koulun suurimmat lajiryhmät ovat jalkapallo, jääkiekko, koripallo, taitoluistelu, tennis, voimistelu ja yleisurheilu. Koulussa on kuitenkin hyvin monen muunkin lajin urheilijoita. Kaikkien lajien urheilijat voivat hakea kouluumme. Tässä ikävaiheessa kaikki eivät edes tiedä omaa päälajiaan – eikä tarvitse tietääkään.

PHYK haun esittelyvideo 2022

Tiedustelut