Pohjois-Haagan yhteiskoulu

Pohjois-Haagan yhteiskoulussa on toiminut 30 vuotta urheilu- ja liikuntapainotteinen yläaste. Kiinnostus toimintaa kohtaan on ollut […]

Tyttö pitää pyörivää palloa etusormensa päällä

Pohjois-Haagan yhteiskoulussa on toiminut 30 vuotta urheilu- ja liikuntapainotteinen yläaste. Kiinnostus toimintaa kohtaan on ollut hyvin laajaa. Pyrkijöitä on ollut runsaasti eri puolilta pääkaupunkiseutua. Urheilua ja valmentautumista voi luontevasti jatkaa samassa rakennuksessa toimivassa PHYK:n urheilulukiossa.

Kouluun voidaan valita n. 60-80 urheilijaa vuosittain. Koulun urheilutoiminta on järjestetty osin koulun omin voimin ja osin yhteistyössä lajiliittojen ja seurojen kanssa.

PHYK:ssa voit opiskella joko urheiluyläkoulun urheilulinjalla tai urheilun ja matematiikan yhdistelmälinjalla. Tällöin osallistut sekä liikunnan että matematiikan valintakokeeseen.

Koulun suurimmat lajiryhmät ovat jalkapallo, jääkiekko, koripallo, taitoluistelu, tennis, voimistelu ja yleisurheilu. Koulussa on kuitenkin hyvin monen muunkin lajin urheilijoita. Kaikkien lajien urheilijat voivat hakea kouluumme. Tässä ikävaiheessa kaikki eivät edes tiedä omaa päälajiaan – eikä tarvitse tietääkään.

Myös ulkopaikkakuntalaiset voivat hakea. Kotikunta ei vaikuta valintaan.

Tervetuloa hyvät kuudesluokkalaiset sekä vanhemmat tiedotustilaisuuteen koulullemme torstaina 10.11.2022 klo 18.00 (kahvit 17.30).

Tilaisuudessa esitellään tarkemmin kouluamme, kerrotaan urheilu- ja matematiikkapainotuksestamme, kerrotaan valintakokeista ja 7. luokalle hakeutumisen yksityiskohdista. 

Koululla on myös oma esite, jonka voit halutessasi tilata kotiisi osoitteesta yahaku@phyk.fi. Se on myös nähtävissä koulumme kotisivuilla ja pääset siihen kiinni suoraan myös alla näkyvän linkin kautta.

Hakemiseen liittyvät linkit:
·         Koulun kotisivut
·         PHYK – hakeminen yläasteelle
·         Soveltuvuuskoe
·         PHYK:n esite
Tiedustelut
·         yahaku@phyk.fi
·         rehtori Tuomas Raja (tuomas.raja@phyk.fi  puh. 040 7252 098)
·         urheilun apulaisrehtori Lea Hakala (lea.hakala@phyk.fi  puh. 050 5150 035)
·         koulun kanslia puh. 09 4777 530