Jääkiekko

Jääkiekkoliitto linjaa suomalaista jääkiekkoa, samalla kehittäen valmennusjärjestelmää ja itse peliä. Pääkaupunkiseudulla Urhea vastaa Jääkiekkoliiton linjausten […]

Kaksi jääkiekkoilijaa kamppailee kiekosta kaukalossa

Jääkiekkoliitto linjaa suomalaista jääkiekkoa, samalla kehittäen valmennusjärjestelmää ja itse peliä. Pääkaupunkiseudulla Urhea vastaa Jääkiekkoliiton linjausten jalkauttamisesta ja paikallisesta seurayhteistyöstä.

Jääkiekkoliiton, Urhean ja seurojen yhteisenä tavoitteena on auttaa pelaajia omien tavoitteiden saavuttamisessa, sekä tukea heidän kehittymistään kansainväliselle tasolle saakka. Urhean tavoitteena on olla kehittämässä pääkaupunkiseudun parhaita pelaajia yhteistyössä seurojen kanssa.

Urhean jääkiekkotoiminta tukee nuorten jääkiekkoilijoiden päivittäisharjoittelua, auttaa urheilun ja koulutuksen yhdistämisessä, sekä tuo valmennuksen asiantuntijatuen urheilijan ja valmentajan arkeen.

Jääkiekkoilijat tuulettavat yhtenä ryhmänä
Kuva: Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto

Toinen aste

Urheassa toisen asteen jääkiekkotoiminta on järjestetty “yhden valmennuksen”- mallin mukaisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että harjoittelun sisällöstä vastaavat Urhean yhteystyöseurojen valmentajat. Urhean puolesta harjoitustoimintaa koordinoi tehtävään nimetty jääkiekkolehtori. Jääkiekkovalmennuksessa keskitytään maajoukkue- ja SM- tasoisten pelaajien kehittämiseen.

Yläkouluvaihe

Urheassa yläkouluvaiheen toiminta on järjestetty mahdollisimman lähelle koulua. Tällä tavoin nuorille mahdollistetaan hyvän harjoitusviikon toteutuminen. Harjoittelusta vastaavat pääsääntöisesti seurojen nimetyt vastuu henkilöt. Jääkiekkoliiton aluevalmentajat tekevät yhteistyötä nimettyjen henkilöiden kanssa.

Kaksi jääkiekkoilijaa kamppailee kiekosta kaukalossa
Kuva: Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto