Pukinmäenkaaren peruskoulu

Pukinmäenkaaren peruskoulu on Olympiakomitean Urheiluakatemiaohjelman hyväksymä urheiluyläkoulu.  Koulussa on liikunnan painotettua opetusta 3.-9.-luokkille ja Urhean urheiluluokkatoimintaa […]

Tyttö pitää pyörivää palloa etusormensa päällä

Pukinmäenkaaren peruskoulu on Olympiakomitean Urheiluakatemiaohjelman hyväksymä urheiluyläkoulu.  Koulussa on liikunnan painotettua opetusta 3.-9.-luokkille ja Urhean urheiluluokkatoimintaa 7.-9.-luokilla. 

Urheiluluokkatoiminta yhdistää koulun ja urheilun 

Urheiluluokkalaisilla on mahdollisuus urheilla ja liikkua koulupäivän yhteydessä vähintään 8 tuntia viikossa. Oppilailla on mahdollisuus harjoitella tiistai- ja torstaiaamuisin klo 8:00 – 10:00, jolloin oppitunteja ei ole.   Seitsemäsluokkalaiset harjoittelevat vain tiistaiaamusin.

Tavanomaisten kahden liikuntatunnin lisäksi liikuntalinjalaisilla ja urheiluluokkalaisilla on 2 tuntia valinnaista liikuntaa. Liikunnan opetus järjestetään Kasva urheilijaksi – kokonaisuuden tavoitteiden mukaisesti. Lisätietoa näette koulun opetussuunnitelmasta. Näillä oppitunneilla keskitytään yleisvalmennukseen ja kiinnitetään erityisesti huomioita urheiluvammojen ennaltaehkäisyyn ja tärkeisiin perusliikuntataitoihin. Urheiluluokkalaiset ovat liikuntatunneilla omana ryhmänään, mikä antaa hyvät mahdollisuudet kehittää liikuntataitoja motivoivassa ilmapiirissä. Lajiharjoitukset tapahtuvat yhteistyössä seurojen ja liittojen kanssa koripallossa (virallinen Susi Campus koulu), jalkapallossa, salibandyssa ja jääkiekossa. Lisäksi koulu on järjestänyt kerhotoimintana yleisvalmennusta. 

Koulun pihapiirissä sijaitsevat loistavat urheilupaikat harjoittelemiseen. Liikuntatunneilla hyödynnämme esimerkiksi koulun viereisen liikuntapuiston yleisurheilu-, tennis-, jalkapallo-, tekonurmi- ja rantalentopallokenttiä sekä talvella tekojääkaukaloa. Seurojen ja lajiliittojen järjestämiä aamuharjoituksia pidetään lähialueen harjoittelupaikoissa: mm. Helmi Center, Mosa – halli, Malmin jäähalli ja Jakomäen urheilupuisto hieman vuosittain vaihdellen. 

Haku Pukinmäenkaaren peruskouluun

Koulun URHEA-linjalle/urheiluluokalle otetaan soveltuvuuskokeella joka vuosi 16-32 urheilijaa.

Soveltuvuuskoe pidetään Pukinmäenkaaren peruskoulun liikuntasalissa. Koulussa on käytössä valtakunnallinen soveltuvuuskoe. . Koulukohtainen soveltuvuuskoeosio on koripallo.    

Myös oman oppilaaksiottoalueen ulkopuoliset oppilaat voivat hakea kouluun. Kehitämme joustavia opetusjärjestelyjä ja digitaalisia opetusmenetelmiä yläkouluikäisille, jotta eteneminen opinnoissa on mahdollista myös niille oppilaille, joilla urheilu aiheuttaa paljon poissaloja lähiopetuksesta.