Leppävaaran koulu

Leppävaaran koulu on Suomen Olympiakomitean statuksen saanut urheiluyläkoulu. Koulun uudet tilat ja koulun lähiympäristö tarjoavat […]

Tyttö pitää pyörivää palloa etusormensa päällä

Leppävaaran koulu on Suomen Olympiakomitean statuksen saanut urheiluyläkoulu.

Leppävaaran koulun Urheiluoppilaitos-logo, jossa on Olympiakomitean logo sisällytettynä

Koulun uudet tilat ja koulun lähiympäristö tarjoavat erinomaiset ja monipuoliset liikunta- ja harjoitusolosuhteet tavoitteelliseen harjoitteluun ja urheiluvalmennukseen. Koulussa aloittaa joka vuosi kaksi urheiluluokkaa.

Urheiluluokan oppilaat osallistuvat kaikille yhteiseen koululiikuntaan (LI) ja Kasva urheilijaksi valinnaiskurssiin. Liikuntatunnit antavat mahdollisuuden monipuoliseen yleis- ja taitoharjoitteluun kouluaikana ja yhdessä lajivalmennuksen kanssa tukevat laadukkaasti urheilijan polkua.

Leppävaaran koulun urheiluluokkalaisilla on mahdollisuus harjoitella tiistaiaamuisin klo 8-9.45 sekä keskiviikkoiltapäivisin klo 14.15 jälkeen seurojen järjestämissä oman lajin harjoituksissa. Koulu järjestää fysiikkaharjoittelua tiistaisin klo 8.15-9.45 niille oppilaille, joilla ei ole oman seuran harjoituksia. Oppilailla on mahdollista liikkua koulun lukujärjestyksen puitteissa 7.-luokalla yhteensä 4-8 tuntia viikossa (LI, Kasva urheilijaksi ja oma laji) ja 8.-9.-luokilla yhteensä 4-12 tuntia viikossa (LI, Kasva urheilijaksi, oma lajiharjoitus ja liikunnan valinnaiskurssit).