Olympiavalmennuskeskus Helsinki

Olympiavalmennuskeskus  toimii osana Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urheaa. Urhean sydän on Urhea-kampuksella, jossa sijaitsevat Urhea-halli, Urhea-koti, Mäkelänrinteen […]

Olympiavalmennuskeskus  toimii osana Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urheaa. Urhean sydän on Urhea-kampuksella, jossa sijaitsevat Urhea-halli, Urhea-koti, Mäkelänrinteen Uintikeskus, Mäkelänrinteen lukio sekä Kumpulanlaakson ja Käpylän jalkapallokentät. Lisäksi kampuksen välittömässä läheisyydessä on Helsingin velodromi.

Lajiliitot tärkeinä kumppaneina

Olympiavalmennuskeskus Helsingin toiminnassa mukana ovat Urheiluliitto, Koripalloliitto, Voimisteluliitto, Uimaliitto, Judoliitto sekä Suomen Purjehdus ja Veneily. Lajit vastaavat omasta menestyssuunnitelmastaan sekä toimintansa kehittämisestä.  Olympiavalmennuskeskus Helsingin kansainvälisen tason harjoitteluympäristö mahdollistaa huipputason toiminnan, hyvän arjen ja menestyksen urheilijoille, valmentajille ja asiantuntijoille.

Ilmakuva Urhea-kampuksesta
Urhea-kampus on Mäkelänkadun ja Kumpulanlaakson välissä, keskellä Helsinkiä. Kuva: Sami Perttilä

Valmennus avainasemassa

Olympiavalmennuskeskuksen valmennuksesta vastaavat eri lajien ammattivalmentajat, jotka on valittu tehtäväänsä yhdessä lajiliittojen ja Olympiakomitean kanssa. Vastuuvalmentajat johtavat moniammatillisia valmennustiimejään, joissa on mukana mm. fysiikkavalmentaja, fysioterapeutti, psyykkinen valmentaja, ravitsemusasiantuntija ja lääkäri. Eri lajien huippuvalmentajat ja eri alojen asiantuntijat muodostavat yhdessä  Olympiavalmennuskeskus Helsingistä kansainvälisen huippu-urheilun osaamiskeskittymän.

Etualalla useita kuntopyöriä ja juoksumattoja, niiden takana näkyy laaja tila, jossa on runsaasti voimailuvälineitä.
Urhea-hallin alimmassa kerroksessa on 800 m2 voimailutila, jossa on erittäin monipuolinen välineistö eri lajien tarpeisiin.

Kansainvälisen tason osaamiskeskittymä

Tutkimus, koulutus ja kehittäminen ovat osa Olympiavalmennuskeskus Helsingin arkea. Sen keskeisenä tehtävänä on tuottaa huipputason osaamista suomalaisille urheilijoille, valmentajille ja asiantuntijoille.

1400 m2 telinevoimistelusalissa on kaikki sekä miesten että naisten telineet.

Olympiavalmennuskeskus Helsingin olosuhteet

Olympiavalmennuskeskus Helsinki tarjoaa kansainvälisesti kilpailukykyiset harjoitteluolosuhteet niin laji- kuin oheisharjoittelunkin osalta. Asuminen, terveydenhuolto ja testaus ovat osa urheilijan arkiympäristöä. Olympiavalmennuskeskus Helsinki hyödyntää toiminnassaan niin Urhea-kampuksen kuin Helsingin kaupunginkin olosuhteita.

Urhea-hallin koripalloareenan saa muunnettua 1200 henkilön tapahtuma-areenaksi, jolla voi toteuttaa myös muiden lajien kilpailuja ja tapahtumia.