Mäkelänrinteen lukio

Mäkelänrinteen lukio eli Märsky tarjoaa opiskelijoilleen joustavan mahdollisuuden yhdistää lukio-opiskelu ja tavoitteellinen urheilu. Märskyllä on Opetus- ja […]

Beach volley -pelaaja polvillaan hiekassa lyömässä palloa

Mäkelänrinteen lukio eli Märsky tarjoaa opiskelijoilleen joustavan mahdollisuuden yhdistää lukio-opiskelu ja tavoitteellinen urheilu. Märskyllä on Opetus- ja Kulttuuriministeriön myöntämä urheilijoiden koulutuksen erityistehtävä, eli Märsky on urheiluoppilaitos.

Märskyn noin 1000 opiskelijasta yli 700 on mukana koulun valmennusohjelmassa. Urheilulukion lisäksi Märskyssä on yleislukio sekä mahdollisuus liiketalouden kaksoistutkinnon suorittamiseen. Koulun sijainti keskellä Urhea-kampusta tarjoaa opiskelijalle huikean kokonaisuuden. Harjoitteluolosuhteet, opiskelu, ruokailut, asuminen ja terveydenhuolto sijaitsevat kaikki samassa kokonaisuudessa keskellä Helsinkiä hyvien julkisten liikenneyhteyksien varrella. 

Huipputason valmennus 

Märskyn valmennuksesta vastaavat koulutetut huippuvalmentajat, jotka ovat valittu tehtäväänsä yhdessä lajiliittojen kanssa. Monet valmentajista toimivat myös nuorten Olympiavalmentajina. Valmennusta on kolmesta kymmeneen kertaan viikosta riippuen urheilijan lajista ja valmennusohjelmasta. 

Nuoren urheilijan elämää tukevat osaavat asiantuntijat fysioterapiassa, urheilulääkäritoiminnassa, ravintovalmennuksessa sekä psyykkisessä valmennuksessa. 

Henkilökohtainen opintojen suunnittelu avainasemassa 

Opiskelu Märskyssä perustuu henkilökohtaiselle opintojen suunnittelulle, valinnoille ja vastuulle suorituksista. Ammattimaisen urheiluvalmennuksen ja osaavan opetuksen tukena on urheilijoiden tarpeista lähtevä opinto-ohjaus, joka mahdollistaa huipulle tähtäävän urheilun lukio-opintojen rinnalla. 

Märskyssä voit opiskella laajaa kieliohjelmaa, tehdä runsaasti matematiikan ja fysiikan opintoja sekä valita koulun muusta runsaasta kurssitarjonnasta. Kesälukukausi ja itsenäiset opiskelumahdollisuudet antavat mahdollisuuksia jakaa opintoja ympäri vuoden urheilun tarpeet huomioiden.   

Märskyhenki elää 

Märsky on tunnettu hyvästä yhteishengestä ja kouluviihtyvyydestä. Aktiivinen osallistuminen kansainväliseen toimintaan tarjoaa nuorelle urheilijalle ainutlaatuisia mahdollisuuksia kansainvälisen kokemuksen hankkimiseen. 

Mäkelänrinteen lukio

Mäkelänkatu 47, 05500 Helsinki