Purjehdus

Lajiliiton maajoukkuevalmennus on keskitetty Urheaan (nuorten- ja huippuvaihe). Mäkelänrinteen Urheilulukiossa nuori voi yhdistää määrätietoisen ja […]

Purjehtija veden pinnasta kuvattuna

Lajiliiton maajoukkuevalmennus on keskitetty Urheaan (nuorten- ja huippuvaihe). Mäkelänrinteen Urheilulukiossa nuori voi yhdistää määrätietoisen ja tavoitteellisen kilpailun, harjoittelun ja opiskelun tarjoamalla hyvät ja joustavat olosuhteet kilpaurheiluun ja opiskeluun. Nuortenmaajoukkue (U21) on tarkoitettu kilpapurjehtijoille, joilla on potentiaalia ja motivaatiota kehittyä urheilijana.

Neljä kertaa viikossa tapahtuviin valmennuksiin kuuluu lajiharjoittelun lisäksi testaus, seuranta ja henkilökohtaiset palautekeskustelut, sekä fysiikka-, ravinto- ja mentaalivalmennusta, ja luentoja kilpapurjehduksen eri osa-alueilta. Valmennuksesta vastaavat lajiliiton maajoukkuevalmentajat, jotka toimivat yhteistyössä nuorten urheilijoiden henkilökohtaisten valmentajien kanssa. Lajiharjoitukset pidetään Lauttasaaressa (HSK) ja Kulosaaressa (BS), muut tapahtumat ja oheisharjoitukset pidetään Helsingin Olympiavalmennuskeskuksessa (OVK).

Lukukauden harjoitukset maksavat yhteensä 500 €. Tämä sisältää kaikkinensa noin 120 tapahtumaa, sekä OVK-akatemiakortin, jolla pystyt hyödyntämään Helsingin Olympiavalmennuskeskuksen palveluita hallin aukioloaikoina.

Jakob Eklund purjehtii iQFoil-laudalla, joka on lähes kokonaan ilmassa ja Eklund pitää kiinni purjeesta
Jakob Eklund, iQFoil
Kuva: Suomen Purjehdus ja Veneily
Ronja Grönblom ja Veera Hokka purjehtivat 49erFX-luokan veneellä, nojaavat veden pinnassa ja pitävät kiinni purjeesta tulevasta narusta
Ronja Grönblom ja Veera Hokka, 49erFX
Kuva: Suomen Purjehdus ja Veneily
Aleksi Tapper purjehtii Laser standard -veneellä, kuva on otettu veden rajassa
Aleksi Tapper, Laser standard
Kuva: Suomen Purjehdus ja Veneily