Uinti

Urheassa uinti jakaantuu kolmeen tasoon. Ylin taso on uinnin olympiavalmennuskeskus, jossa harjoittelevat valmennuskeskukseen hyväksytyt uimarit. […]

Urheassa uinti jakaantuu kolmeen tasoon. Ylin taso on uinnin olympiavalmennuskeskus, jossa harjoittelevat valmennuskeskukseen hyväksytyt uimarit. Uinnin olympiavalmennuskeskus vastaa kokonaisuudessaan uimareiden valmennuksesta, ja tavoitteena on urheilijoiden kansainvälinen menestyminen.

Laura Lahtinen
Kuva: Suomen Uimaliitto

Mäkelänrinteen Urheilulukiossa toteutetaan toiseen asteen opiskelijoille tarkoitettua aamuvalmennusta kolme kertaa viikossa. Harjoitukset koostuvat uinti- ja kuivaharjoitteluosioista. Harjoituksiin osallistuvat myös Brändö Gymnasiumin oppilaat.

Lauttasaaren Yhteiskoulussa on uintipainotteinen luokka. Uimarit osallistuvat LYK:issä koulun aikana järjestettyihin harjoituksiin. Uimarit harjoittelevat iltaisin ja viikonloppuisin omissa seuroissaan.

Uimari Niko Mäkelä seisoo uimahousut, -lakki ja -lasit päällä altaan reunalla kädet levitettynä sivulla, vettä roiskuu käsistä joten voi päätellä niiden heiluvan,
Niko Mäkelä
Kuva: Suomen Uimaliitto