Robert von Gerdtenin neuvo: ”Aamutreeneistä suoraan kouluun!”

Kiekko-Espoon miesten edustusjoukkue voitti juuri hiljattain Mestiksen mestaruuden. Joukkueessa pelasi myös yksi Omnian opiskelija, puolustaja Robert von Gerdten. Kiekko-oppinsa Espoossa saanut Robert saapuu haastatteluun iloisin mielin. Mestaruutta on juhlittu joukkueen kesken sekä kannattajien kanssa ja nyt edessä on hyvin ansaittu loma.
Kuva: Marko Leppinen/Omnian kirjasto

Opinnotkin on saatu maaliin ja niiden suhteen edessä on enää valmistuminen. ”Jatko-opintoja en ole vielä ehtinyt miettimään. Tähän toki vaikuttaa myös, mistä ensi kauden pelipaikka löytyy”. Robertin tavoitteena on tehdä liigasopimus, mutta jatkaminen Kiekko-Espoon Mestis-joukkueessa sopisi myös oikein hyvin. 

Robert aloitti toisen asteen opinnot Leppävaaran lukiossa, kunnes oppilaitos vaihtui pahimpien koronavuosien aikana Omniaan, missä hän lähti suorittamaan liiketalouden ammatillisia opintoja. Tällöin hän pelasi HIFK:n A-junioreissa, kunnes tie vei Mikkelin Jukureihin, missä Robert pääsi pelaamaan myös liigaotteluita ja harjoitteli miesten joukkueen mukana. 

”Olen saanut opiskella omien ehtojen mukaisesti.”

Robert antaa kiitosta opintojen helppoudesta, ”Kaikki on sujunut Omniassa todella hyvin, opiskelu on tuntunut hyvältä ja helpolta. Olen saanut opiskella omien ehtojen mukaisesti.” Robertin vastuuopettajana toiminut Tanja Oikarinen saa suuret kiitokset. Yhtenä esimerkkinä opiskelun joustavuudesta Robert kertoo saaneensa matikkapaketin postissa Mikkeliin. He kävivät Tanjan kanssa etänä läpi tehtäväsuoritukset. Matikasta tuli arvosanaksi vitonen, eli helppouden lisäksi myös tuloksia tuli!

Robert von Gerdten Kiekko-Espoon peliasussa jäällä
Robert siirtyi loppukaudesta Kiekko-Espoon Mestis-joukkueeseen.
Kuva: Petri Saarelainen/Kiekko-Espoo

Robert siirtyi loppukaudesta Kiekko-Espoon Mestis-joukkueeseen ja ehti pelata runkosarjassa kolme ottelua. Pudotuspeleissä hän pelasi 11 ottelua tehoin 0+3 ollen joukkueen viidenneksi tehokkain puolustaja. Kun Robert siirtyi takaisin Espooseen, opinnoissa oli jäljellä oikeastaan enää työssäoppimisjakso. Hän ehti kuitenkin sen verran käydä oppilaitoksessakin, että innostuu kehumaan Omnian ruokatarjontaa. ”Omniassa on todella hyvät ruuat ja se helpottaa urheilijan arkea, kun voi syödä koululla ja lähteä täältä suoraan treeneihin hyvin ravittuna”. Robert suoritti toisen asteen opinnot yhteensä noin viidessä vuodessa. Lukiossa meni 2,5 vuotta, samoin ammatillisissa opinnoissa kesti 2,5 vuotta. 

Robertin vastuuopettajana toiminut Tanja Oikarinen saa suuret kiitokset.

Kun Robertilta kysytään vinkkejä Omnian tuleville urheilijaopiskelijoille, hän pohtii hetken, kunnes antaa loistavan vastauksen. ”Aamutreeneistä suoraan kouluun! Ei kannata jäädä treenien jälkeen minnekään pyörimään”. 

Robert von Gerdtenin neuvo urheilijaopiskelijoille: Aamutreeneistä suoraan kouluun!
Kuva: Marko Leppinen/Omnian kirjasto

Robertin tarina on konkreettinen esimerkki Omnian Urheiluoppilaitoksen merkityksestä urheilijan kaksoisuralla. “Meidän tehtävänä on löytää hyviä ratkaisuja kaikille urheilijoille hyvässä yhteistyössä kaikkien Omnian opettajien kesken” toteaa urheiluoppilaitospäällikkö Petra Sillanpää. Moniammatillinen yhteistyö on toiminnan keskiössä. “Haluan kiittää opettajia venymisestä tässäkin tapauksessa. Huippu-urheilu vaatii tiimityötä ja kestävyyttä!” Petra päättää. 

Omnia onnittelee Robertia ja koko Kiekko-Espoon joukkuetta Mestiksen mestaruudesta! 

Teksti: Marko Leppinen ja Petra Sillanpää, Omnia

Teksti on julkaistu Omnian sivulla.