Vuoden 2022 Urhea-stipendit jaettiin verkostotapaamisessa

Urhean verkostotapaamisen aluksi jaettiin keskiviikkona 18.5. vuoden 2022 Urhea -stipendit kolmelle urheilijalle.
Kuva: Esa Aittokallio

Vuoden 2022 Urhea-stipendit saivat Tokion 2020 Olympialaisissa edustanut ja lukuisia SE-lukemia juossut ammattiurheilija Sara Kuivisto, HIFK:n U20 -jääkiekkojoukkueen maalivahti, tämän kevään ylioppilas ja Harvardin yliopistoon suuntaava Aku Koskenvuo, sekä Tokion 2020 Paralympialaisissa ansiokkaasti edustanut pöytätennispelaaja Aino Tapola.

Kuivisto on leireillyt ja harjoitellut Urhea-kampuksella kuluneen talvikauden aikana ahkerasti.

”Tuntuu tosi hienolta, että on tehty tällaiset huippuolosuhteet, jotka ovat huippu-urheilua varten. Ennen kaikkea täällä on voimakas huippu-urheilun ilmapiiri, joka oikeasti mielestäni välittyy. Urheilijana on siis tunne, että tämä paikka on minua ja muita huippu-urheilijoita varten tehty ja olemassa”, kuvailee Kuivisto.

Yksi harvoja urheilupaikkoja, joissa on oikeasti tervetullut olo. Urhea-kampukselle on aina kiva fiilis tulla.

Juoksija Sara Kuivisto

Tapola valmistui kuluneena talvena ylioppilasmerkonomiksi Perho Liiketalousopistosta ja tähtää huippu-urheilun ohessa korkeakouluopintoihin. Puheenvuorossaan hän kiitti oppilaitosta joustavasta yhteistyöstä ja mainitsi erityisesti Tuuli Merikosken ja Erkki Alajan sekä Mika Heinosen ja Vesa Walldénin tärkeinä tukijoinaan. Tapola pitää ylioppilasmerkonomiopintojaan erittäin hyödyllisinä.

”Opintoni Perhossa ovat olleet merkittäviä oman urheilu-urani kannalta. Opintoihin kuului mm. markkinointia, sponsoroinnin opintoja sekä käytännön projekteja, olin esimerkiksi järjestämässä parapingiksen SM-kisoja ja para-Finland Openia. Näistä sain tosi arvokkaita käytännön kokemuksia”, Tapola analysoi.

Sara Kuivisto (vas.), Aino Tapola ja Aku Koskenvuo olivat kaikki paikalla vastaanottamassa Urhea-stipendit verkostotapaamisessa.
Kuva: Esa Aittokallio

Haukilahden lukiosta keväällä ylioppilaaksi valmistuva Koskenvuo suuntaa seuraavaksi ulkomaille. Se, kuinka opiskelu ja huippu-urheilu ovat onnistuneet lukion aikana niin hyvin, on onnistunut arjen jokapäiväisen määrätietoisuuden johdosta. Hän ei ole kokenut arkeaan raskaana, vaikka opinnot ja harjoitukset ovatkin vieneet tiiviisti aikaa.

”Ehkä joskus on pitänyt hieman tinkiä esimerkiksi kavereiden kanssa hengailusta, mutta on sekin joskus onnistunut ihan hyvin. Kun koko ajan on tehnyt kouluhommia säännöllisesti, arki ei ole koskaan tuntunut liian kuormittavalta.” Koskenvuo kiitti myös puheenvuorossaan Haukilahden lukion opettajia joustavuudesta ja urheilijan arjen ymmärtämisestä.

Ajatus ulkomaille lähtemisestä oli ehtinyt kyteä Koskenvuon mielessä jo hetken aikaa. ”Olin yläasteella haaveillut opinnoista Yhdysvalloissa, ja kun lukion ensimmäisen vuoden aikana huomasin opintojen lisäksi myös jääkiekon sujuvan, haave alkoi muuttua tavoitteeksi”, kuvailee Koskenvuo.

Urhea -stipendit ovat Urhea-säätiön vuodesta 2012 alkaen jakamat jokavuotiset stipendit. Stipendit jaetaan kolmelle urheilijalle, jotka ovat menestyneet erinomaisesti omassa lajissaan, sekä menestykkäästi luoneet kaksoisuraa tai onnistuneet määrätietoisessa opiskelussa vaativan urheilu-uran yhteydessä. Myös positiivinen ja määrätietoinen asenne huippu-urheilijana, esikuvallisuus, joka nostaa urheilun ja urheilijoiden arvostusta sekä työ Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian toiminnan ja tunnettavuuden hyväksi ovat tärkeitä elementtejä stipendin vastaanottavilla urheilijoilla.

Urhea onnittelee!

Teksti: Hanna Kareinen ja Sini Forsblom

*Muokattu 19.5. klo 11.05, tehty ansioristin saajista erillinen artikkeli