Vuoden urheiluoppilaitos -tunnustus Urhean urheiluoppilaitosverkostolle

Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön myöntämän Vuoden urheiluoppilaitos -tunnustuksen sai tänä vuonna Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian Urhean urheiluoppilaitosverkosto.

Huippu-urheiluyksikön valitsijoiden mukaan Urhean oppilaitosverkosto tarjoaa monipuoliset kaksoisuramahdollisuudet lukio- ja ammatillisessa koulutuksessa sekä suomeksi että ruotsiksi koko pääkaupunkiseudulla. Urhean oppilaitosten kautta on ponnistanut huipulle moni huippu-urheilija, esimerkiksi useampi jo nyt Pariisin olympialaisiin ja paralympialaisiin valittu urheilija.

– Tämä on mahtava tunnustus verkostotyölle, ja sille, että huomioidaan se, että eri tahot ja ihmiset tekevät yhteistyötä. Ei pelkästään huomioida yksittäistä ihmistä tai tahoa, vaan nimenomaan se verkostotyö ja verkostotyön voima, totesi Urhean toimitusjohtaja Simo Tarvonen.

Vuoden urheiluoppilaitos -tunnustus myönnetään ansioituneelle oppilaitokselle menestyksekkäästä, monipuolisesta ja pitkäjänteisestä työstä nuorten huippu-urheilijoiden opiskelun ja valmentautumisen tukemisessa. Se on perinteisesti jaettu vuosittaisten urheiluoppilaitospäivien yhteydessä, jotka kokoavat ympäri Suomen edustajia yläkouluista ja toisen asteen urheiluoppilaitoksista, sekä lajeista, urheiluakatemioista ja -opistoista.

Lähde: Olympiakomitean uutinen