Tekniikan korkeakoulut I Aalto

Urheiluakatemian tehtävänä on edistää huipulla urheilevan opintomahdollisuuksia ja ammattiin valmistautumista. Tekniikan alan korkeakoulut tukevat omalta osaltaan […]

Oleskelutilan sohvaryhmiä

Urheiluakatemian tehtävänä on edistää huipulla urheilevan opintomahdollisuuksia ja ammattiin valmistautumista. Tekniikan alan korkeakoulut tukevat omalta osaltaan tätä tavoitetta ja ovat luoneet erinomaiset opintojärjestelyt, jotta huippu-urheilija voisi tasapainoisesti yhdistää opiskelun ja huippu-urheilun.

Erityispalvelut Urhean opiskelijalle

Opiskelevalle urheilijalle pyritään järjestämään joustoja kurssien suoritustapoihin ja -aikatauluihin, jos se on kurssien osaamistavoitteiden kannalta mahdollista. Tarvittaessa voidaan myös selvittää, onko mahdollista laatia henkilökohtaisia opintokokonaisuuksia, mikäli joidenkin pakollisten kurssien suorittaminen on merkittävän vaikeaa kilpailu- tai harjoitusmatkojen tai aikataulujen vuoksi.

Opiskelijan suunnitelma

Opiskelevan urheilijan kannattaa käydä kerran lukuvuodessa päivittämässä opintosuunnitelmansa pääaineen tai koulutusohjelman opintopalveluissa. Ennen tapaamista opiskelijan kannattaa laatia opintosuunnitelma sekä harjoittelu- ja kilpailusuunnitelma. Opintosuunnitelmaan tulee sisältyä opintojen suorittamisen aikataulu. Tarpeen vaatiessa Urhean yhdyshenkilö voi olla avuksi tapaamisen järjestämisessä ja tulla tapaamiseen myös mukaan.

Opiskelijan tulee sopia asioista aina etukäteen niin opinto- ja opiskelijapalvelujen kuin kurssien opettajienkin kanssa. Etukäteen sopimalla joustot miltei aina onnistuvat, palautuspäivien ja tenttien jälkeen asioita on paljon vaikeampi sovitella.