Yhteishaku korkeakouluihin käynnissä – Tutustu Urhean kumppanuusoppilaitoksiin

Haku korkeakoulujen syksyllä alkaviin koulutuksiin on auki 13.3.2024 klo 8.00 – 27.3.2024 klo 15. Hyvin suunnitellut korkeakouluopinnot tukevat urheilu-uraa ja menestymistä urheilussa ja elämässä. Urhean kumppanuuskorkeakoulut mahdollistavatkin joustavan opiskelun urheilijalle. Kuva: Aalto yliopiston uutinen

Urhean kumppanuuskorkeakouluja ovat:

Aalto yliopisto
Yrkeshögskolan Arcada
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Hanken – Svenska handelhögskolan
Helsingin yliopisto
Laurea-ammattikorkeakoulu
Metropolia ammattikorkeakoulu

Jokaisella kumppanuusoppilaitoksellamme on oma Urhean yhteyshenkilö. Jos urheilun ja opintojen yhdistäminen kiinnostaa tai tarvitset apua opintojen suunnittelussa, ole rohkeasti yhteydessä kumppanuusoppilaitostemme yhteyshenkilöihin.

Urhean kumppanuusoppilaitokset ja yhteyshenkilöt löydät täältä:

Urhean kumppanuusoppilaitokset ja yhteystiedot

Esimerkkejä kumppanuusoppilaitosten urheilijaystävällisyydestä:

Esimerkiksi Haaga-Helialle myönnettiin syksyllä 2023 laatutunnus huippu-urheilijamyönteisyydestä. Se tarkoittaa sitä, että opiskelevien urheilijoiden arki on toimivampaa näissä korkeakouluissa, joissa opiskelun ohjaamisen käytänteet todennetusti tukevat urheilijaa urheilun ja opintojen yhdistämisessä. (Haaga-Helian uutinen)

Aalto yliopiston Kauppakorkeakouluun on sen sijaan mahdollista hakea myös erityisten saavutusten perusteella. Erityinen saavutus tarkoittaa, että sinulla on huomattava saavutus jossain näistä kategorioista: Yrittäjyys, Johtajuus, Vapaaehtoistoiminta, Urheilu, Musiikki, Taide, Tiede/tekniikka tai Muut. Se voi olla kilpaurheilijalle mahdollinen väylä saada opiskelupaikka Kauppakorkeakoulusta.

Kauppakorkeakouluun hakeminen erityisten saavutusten perusteella – Opintopolku

Huippu-urheilijalle suunnatut liiketalouden AMK-polkuopinnot syksyllä 2024 Laureassa. Urheiletko tavoitteellisesti tähtäimessä kansallinen ja kansainvälinen menestys? Kiinnostavatko sinua myös liiketalouden korkeakouluopinnot? Voit hakea urheilijoille suunnattuihin Laurean avoimen AMK:n polkuopintoihin, jotka voit suorittaa verkko-opintoina. Laurea haluaa tukea henkilökohtaisella ohjauksella huippu- ja ammattiurheilijoiden edellytyksiä suorittaa korkeakouluopintoja urheilussa kehittymistä tukien (kaksoisura). 

Huippu-urheilijalle suunnatut liiketalouden AMK-polkuopinnot syksy 2024