Moderni urheilulääketiede ja valmennus – asiantuntijaverkostopäivät Urhea-hallissa huhtikuussa

Kaikkien aikojen ensimmäiset kilpa- ja huippu-urheilun asiantuntijaverkostopäivät järjestetään 20.-21.4.2023 Urhea-hallissa. Päivillä keskitytään urheilijan terveyttä edistävään eri asiantuntijoiden moniammatilliseen yhteistyöhön.

Tavoitteena on, että suomalaiset kilpa- ja huippu-urheilun parissa toimivat lääkärit, fysioterapeutit, fysiologit sekä lihashuollon, ravitsemus- ja psyykkisen valmennuksen asiantuntijat kohtaavat toisensa sekä valmentajat kasvokkain. Punaisena lankana on tämän kokonaisuuden yhteistyö, suorituskyvyn ja terveyden rajapinta.

Verkostopäivien ohjelmaryhmää johtanut Olympiakomitean ylilääkäri Maarit Valtonen sanoo, että osanottajat pääsevät kuulemaan asioista, joista ei Suomessa juurikaan aiemmin ole puhuttu.  

– Esimerkiksi urheilulääketieteen ja muun asiantuntijatoiminnan etiikasta ja juridiikasta on tähän saakka puhuttu aika vähän. Vaitiolovelvollisuus on asia, joka vaatii yhteisymmärrystä urheilun toimintaympäristöissä, jotta joukkueet ja tiimit toimivat laadukkaasti. Alan toimijoilla on myös kova keskustelutarve omasta oikeusturvastaan. Toinen todellinen hot topic on urheilijan suhteellinen energiavaje ja painon merkitys suorituskyvyssä. On korkea aika siirtyä painopuheessa sivistyksen tasolle. Ymmärrys painon merkityksestä ja painon optimoinnin vaikutuksista auttaa tätä muutosta. 

Ohjelma, lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet verkostopäiville löytyvät tämän linkin kautta.

Tilaisuuden järjestävät Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella Urhea ja Suomen Olympiakomitea. Tilaisuuden suunnitteluun ovat osallistuneet myös urheilun asiantuntijayhdistykset sekä alan yksiköt.