Banská Bystrica: Nella Nyqvistille kultaa EYOF-sulkapallossa

Nella Nyqvist on voittanut kultaa Banská Bystrican kesäolympiafestivaaleilla 28.7.2022. Läpi turnauksen varmasti ja kylmähermoisesti pelannut Nyqvist kohtasi finaalissa Turkin Ravza Bodurin. 
Kuva: Olympiakomitea

Tasainen vääntö ratkesi vasta kolmannessa erässä lukemin 20-22, 21-16, 21-14. Voitollaan Nyqvist lunasti paikan myös ensi kesän Euroopan kisoihin.

– Ekassa erässä vastustaja pelasi selkeästi paremmin ja oli valmiimpi. Siinä vähän jo luulin, että tämä saattaa olla tässä. Tokassa erässä keskityin paremmin ja voitin, ja kolmas meni jo aika hyvin, kertoi iloinen kultamitalisti.

Vuonna 2006 syntynyt Nyqvist edustaa Helsingfors Badminton Clubia ja häntä valmentavat Ville LångTimo Koljonen ja Saara Hynninen.

Mico Lampinen avasi tiistaina Suomen mitalitilin moukarihopealla

Mico Lampinen kiskaisi itsensä moukarihopealle upealla ennätysheitollaan. Ennätys syntyi viidennellä kierroksella ja kantoi 69,40. Vähäsanainen mitalisti oli heittoon tyytyväinen, mutta olisi toivonut vieläkin pidempää kaarta.

Mico Lampinen pitelee Suomen lippua ja katsoo kameraan
Mico Lampinen voitti EYOF-kisoissa moukarinheitossa hopeaa.
Kuva: Olympiakomitea

– Ihan ok:lta tuntuu, mutta paremmalta tuntuisi, jos olisin tullut ykköseksi.

Lampisen seura on KU-58 Vantaa ja urheiluakatemia Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea. Häntä valmentaa Tero Lampinen.

Voiton kisassa vei Unkarin Armin Szabados 72,64 kantaneella heitollaan.

Suomalaisväriä nähtiin myös 400 metrin aitajuoksussa, jossa Charlotte Kajander pinkoi aidatun ratakierroksen aikaan 67,97, mutta vauhti ei riittänyt alkueristä jatkopaikkaan. Aino Ikäheimo heitti kiekon finaalissa tuloksen 34,64, jolla päätyi kahdeksannelle sijalle.

Lähde: Olympiakomitean tiedotteet