Usein kysytyt kysymykset/Vantaa

Mitä teemme, kun emme ilmoittautuneet harjoitusryhmään annetun takarajan puitteissa? Ilmoittautumislinkit harjoitusryhmiin ovat auki läpi vuoden. […]

Tyttö pitää pyörivää palloa etusormensa päällä

Mitä teemme, kun emme ilmoittautuneet harjoitusryhmään annetun takarajan puitteissa?

Ilmoittautumislinkit harjoitusryhmiin ovat auki läpi vuoden. Takaraja ilmoittautumiselle annettiin kesäkuuhun siksi, että näemme, mitkä ryhmät toteutuvat ja minkä toteutumista pitää tarkastella kesän ja alkusyksyn aikana vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Ryhmiin voi kuitenkin ilmoittautua ”myöhässäkin” ja linkit ovat auki koko vuoden.


Mistä saan apua, jos harjoitusryhmään ilmoittautuminen ei onnistu?

Suomisportin käyttöön liittyvissä haasteissa olethan yhteydessä suoraan Suomisportin käyttäjätukeen. Suomisportin sivuilla oikeassa alakulmassa on kohta Ohje/Tuki.


Miten voin varmistaa, onko ilmoittautuminen oikeaan ryhmään onnistunut?

Voit tarkistaa itse, mihin ryhmiin nuori on ilmoitettu omasta Suomisportista. Kirjaudu siis omaan Suomisportiin ja tarkista kohta Ryhmät.


Onko jokaiseen toiminnan osaan (valinnaiskurssi, tiistaiaamuharjoitus, keskiviikkoiltapäiväharjoitus) pakko osallistua?

Urhea-oppilaalle on Kasva urheilijaksi-valinnaiskurssi lähtökohtaisesti pakollinen poislaskettuna rajaavat tekijät kuten esimerkiksi pitkä A2-kieli. Tiistain ja keskiviikon harjoitukset ovat jokaisen vapaa-aikaa ja niihin osallistumista hallinnoivat kodit. Harjoituksiin osallistumisessa huomio kohdistettava nuoren järkevään arki- ja viikkorytmiin. Urhean tarkoitus on tarjota laadukasta ja monipuolista lisävalmennusta yhteistyössä Vantaan seurojen kanssa sekä tukea terveenä urheilijana kasvamista. Näin ollen nuoren paras on etusijalla.


Mistä näen harjoituspaikat ja muut harjoituksiin liittyvät tiedot?

Kodit ovat ilmoittaneet nuoret haluamiinsa harjoituksiin Suomisportin kautta. Kaikki tarpeelliset harjoituksiin liittyvät tiedot löytyvät Suomisportista. Nuoren kannattaa ladata puhelimeensa ilmainen Suomisport-sovellus, josta tiedot omista harjoituksista löytyvät nopeasti ja kätevästi.


Miten ja mihin ilmoitan yksittäisestä harjoituksesta poisjäännin esimerkiksi sairastumisen vuoksi?

Yksittäisestä poissaolosta voi ilmoittaa suoraan harjoitusryhmän vetävälle valmentajalle tämän harjoituksissa syksyn alussa ilmoittamalla tavalla. Urhea ei tarvitse tietoa yksittäisestä kerrasta poisjäännistä. Valmentaja merkitsee aina järjestelmään suoraan harjoitukseen osallistujat. Valmentaja tarvitsee tietoa osallistujamääristä suunnitellessaan harjoitusta.


Mihin ilmoitan, jos nuorelle ilmaantuu rasitusvamma kesken Urhea-toiminnan?

Rasitusvamma tai muun pidempi vaiva voi estää harjoituksiin osallistumisen joksikin aikaa. Näistä tilanteista voi tiedottaa suoraan ryhmän valmentajalle. Ryhmässä voi pysyä poissaolon ajan, jos tarkoitus on kuitenkin palata takaisin harjoitusten pariin kun tilanne sallii. Harjoituskertoihin voi tällöin merkitä nuori olemaan out.


Voinko vaihtaa harjoitusryhmää kesken kauden ja miten se tehdään?

Harjoitusryhmää voi vaihtaa kesken kauden ja se tapahtuu perumalla aiemmin ilmoitettu harjoitustapahtuma ja ilmoittautumalla uuteen. Peruminen tapahtuu laittamalla sähköpostia suvi.lukkarila@urhea.fi tarkat tiedot, kenet halutaan poistaa ja mistä ryhmästä. Ryhmän perumista ei voi tehdä itse.


Voiko toisen kunnan kuin sen, jossa nuori käy koulua, harjoituksiin osallistua?

Vantaan harjoituksiin on mahdollista osallistua esimerkiksi naapurikunnassa koulua käyvä nuori niiltä osin, joihin koulun lukujärjestys antaa myöden. Samoin Vantaalla koulua käyvä voi osallistua esimerkiksi Helsingin puolen harjoituksiin. Otathan näissä tapauksissa yhteyttä suvi.lukkarila@urhea.fi.


Nuori haluaa lopettaa oman lajin, mitä tapahtuu Urhealle?

Nuori voi jatkaa Urhean toiminnassa kuten tähänkin asti ja käydä edelleen joko oman lajinsa harjoituksissa tai vaihtoehtoisesti siirtyä vaikkapa yleisvalmennusryhmään ja tutustua siellä uusiin lajeihin ja kehittyä monipuolisena liikkujana.


Nuori haluaa lopettaa Urhea-toiminnan, miten toimitaan?

Jos nuori haluaa lopettaa Urhea-toiminnassa mukana olemisen kokonaan kesken yläkoulun, tulee siitä ilmoittaa sekä omalle koululle että Urhealle suvi.lukkarila@urhea.fi. Lähtökohtaisesti nuori on ilmoittautumisen jälkeen mukana toiminnassa automaattisesti koko yläkoulun ajan.


Miksi todistuksessa ei näy merkintää Urhea-toiminnasta?

Koulussa järjestettävä Kasva urheilijaksi -kurssi arvioidaan numeerisesti (paitsi 2021-2022 9. luokan oppilaat, jotka menevät yläkoulun loppuun vanhalla arviointitavalla: suoritettu/hylätty) ja arvosana tulee näkyviin päättötodistukseen. Tiistain ja keskiviikon harjoitukset eivät ole kouluaikaa, joten niistä ei tule merkintää todistukseen.


Miksi Kasva urheilijaksi -kurssia ei näy lukujärjestyksessä?

Kurssi voidaan toteuttaa joko yhtenä tuntina viikossa läpi vuoden tai kahtena tuntia viikossa puolen vuoden ajan. Jos syksyllä kurssia ei ole lukujärjestyksessä, tarkoittaa se, että kurssi järjestetään koulussa kevälukukaudella puolen vuoden kurssina tuplatuntina.


Miksi nuoren lukujärjestyksessä lukee tiistaiaamuna Urhea?

Jotta tiistaiaamu (klo 8-9 oppitunti) on lukujärjestyksessä vapaana oppiaineista, on koulun lukujärjestyksen tekijä on todennäköisesti joutunut ”lukitsemaan” tuon tiistaiaamun Urhea-oppilaille merkitsemällä sen ”Urheaksi”. Tämä ei tarkoita, että siinä kohtaa on jokin tunti, vaan että tiistaiaamu on varattu kyseisellä oppilaalla harjoitteluun. Kaikki lukujärjestykseen liittyvät kysymykset kannattaa tarvittaessa varmistaa kuitenkin koululta.


Voiko A2-kielen opiskelija hakeutua Urhea-oppilaaksi?

Kyllä voi. Kaikki Vantaan nuoret voivat olla Urhea-oppilaana. Tietyt valinnat ja painotukset tekevät rajauksia koulussa järjestettävän Kasva urheilijaksi -valinnaiskurssin opiskelussa, mutta tämä ei estä kaikkiin muihin Urhea-toiminnan osa-alueisiin, kuten tiistain ja keskiviikon harjoituksiin osallistumista. Kaikki voivat siis osallistua niihin. Voit tutustua mahdollisiin rajoitteisiin Vantaan Hakua koskevilla sivuilla.