Soveltuvuuskokeen lajiosa

Urheiluyläkoulujen urheiluluokille Helsingissä ja Espoossa hakuprosessiin kuuluu soveltuvuuskoe.fi arvioinnin lisäksi myös lajiosa toisena päivänä. Lajitestit […]

Judoka tuulettaa sinisessä judoasussa

Urheiluyläkoulujen urheiluluokille Helsingissä ja Espoossa hakuprosessiin kuuluu soveltuvuuskoe.fi arvioinnin lisäksi myös lajiosa toisena päivänä. Lajitestit järjestetään lajiliittojen laatimien arviointikriteerien mukaan.

Urheiluluokille hakijoiden tulee osallistua soveltuvuuskokeen perusosan lisäksi ns. lajiosaan.  Lajitesti järjestetään jalkapallossa, jääkiekossa, salibandyssä, koripallossa, voimistelussa, uinnissa,  taitoluistelussa (yksinluistelu ja muodostelmaluistelu), tanssiurheilussa ja uimahypyissä. Muiden lajien urheilijoille on yhteinen lajitestin yleisosa.

Lajiosa toteutetaan yhteistyössä lajiliittojen kanssa. Kaikki lajiosat järjestetään samana päivänä. Oppilas voi osallistua vain yhden lajin testitapahtumaan. Lajiosille tulee myös varapäivä, johon voi osallistua vain perustellusta syystä, mikäli oppilas ei pysty osallistumaan varsinaiseen testitilaisuuteen (esim. lääkärin todistus)