Soveltuvuuskokeen lajiosa

Urheiluyläkoulujen urheiluluokille Helsingissä ja Espoossa hakuprosessiin kuuluu soveltuvuuskoe.fi arvioinnin lisäksi myös lajiosa toisena päivänä. Lajitestit […]

Mies donkkaa

Urheiluyläkoulujen urheiluluokille Helsingissä ja Espoossa hakuprosessiin kuuluu soveltuvuuskoe.fi arvioinnin lisäksi myös lajiosa toisena päivänä. Lajitestit järjestetään lajiliittojen laatimien arviointikriteerien mukaan.

Soveltuvuuskokeet Helsinki ja Espoo 2022

Vuoden 2023 soveltuvuuskokeiden päivät julkaistaan näillä sivuilla, kun kaupungit ovat vahvistaneet päivämäärät.

  • Perustesti 19.1.2022 (varapäivä 7.2.)
  • Urhea-lajitestit 21.1.2022 (varapäivä 9.2) Huom! Vain Urheiluyläkoulujen urheiluluokkien hakijoille.

Urheiluluokille hakevien tulee osallistua soveltuvuuskokeen perusosan lisäksi ns. lajiosaan.  Lajitesti järjestetään jalkapallossa, jääkiekossa, salibandyssä, koripallossa, voimistelussa, uinnissa,  taitoluistelussa (yksinluistelu ja muodostelmaluistelu), tanssiurheilussa ja uimahypyissä. Muiden lajien urheilijoille on yhteinen lajitestin yleisosa.

Lajiosa toteutetaan yhteistyössä lajiliittojen kanssa. Kaikki lajiosat järjestetään samana päivänä. Oppilas voi osallistua vain yhden lajin testitapahtumaan. Varapäivään voi osallistua vain, mikäli on terveydellisistä syistä estynyt (lääkärin todistus) tai muun erittäin painavan syyn vuoksi estynyt osallistumaan testipäivään (sovittu ennalta ensisijaisen haun kohteena olevan koulun rehtorin kanssa).

TALUKOSSA VUODEN 2022 soveltuvuuskokeiden lajiosien tiedot. Muutokset vuodelle 2023 mahdollisia. Lajiliitot vahvistat mahdolliset päivitykset marras-joulukuussa

SOVELTUVUUSKOKEEN LAJIOSA 2022
Jalkapallo
Jääkiekko kenttäpelaajat
(Varusteet: Luistimet, maila, kypärä, hanskat, kaulasuoja)
Jääkiekko maalivahdit
(Täysi varustus)
Koripallo
(Oma pallo ja peliasu, jos mahdolista)
Salibandy
Taitoluistelu, muodostelmaluistelu (Lajiliiton päivitetty testiohje lisätty 19.12.2021)
Taitoluistelu, yksinluistelu
Tanssiurheilu
Voimistelu NTV, MTV, Team Gym
Voimistelu RV, JV, Akro, trampoliini
Uimahypyt
Uinti
Muiden lajien soveltuvuuskokeen lajiosa
(sisäliikuntavarusteet)