Minea Blomqvist-Kakko uudeksi golflinjan vetäjäksi

Golfin uutena Urhean urheiluakatemiavalmennuksen vastuuvalmentajana aloitti tammikuussa Minea Blomqvist-Kakko, 38. Entinen huippugolfari on kaksinkertainen pääkiertuevoittaja, joka pelasi ensimmäisenä suomalaisena LPGA-kiertueella Yhdysvalloissa. Nykyisin omaa valmennusakatemiaa pyörittävä ”Minni” on täysipäiväinen valmentaja, jonka vastuulla on myös Golfliiton U18 Team Finland -toiminta.

Nuorten kanssa toimiessa hän korostaa kokonaisvaltaista hyvinvointia, vastuun kantamisen merkitystä ja haluaa varmistaa, että nuoret saavat tarvittavan tuen pärjätäkseen kansainvälisellä tasolla.

”Alla täytyy olla maata mikä kantaa, ja se rakentuu taidoista, osaamisesta ja lähtökohdista. Sitten voi tavoitella omia unelmia. Urhean tilat ja ympäristö tarjoavat loistavat puitteet tähän,” Blomqvist-Kakko toteaa.

Aamutreenien sisältö kokee helmikuusta alkaen uudistuksen Minnin johdolla. Urhean kaksi golfryhmää yhdistetään ja tiistaisin kokoonnutaan Vantaalle PeGo Gardeniin pidettävään golftreeniin, jonne pelaajien henkilökohtaiset valmentajatkin ovat tervetulleita osallistumaan. Yhteydessä on mahdollista järjestää myös mentaaliluentoja tai vastaavaa. Ohjattuja fysiikkatreenejä on jatkossa kaksi viikossa, ja niistä vastaa Team Finland -valmentaja Eero Partio.

Minni painottaa yhteisöllisyyden merkitystä ja haluaa, että urheilijat saavat voimaa yhdessä treenaamisesta. Energia, kilpailuhenki ja muitten haastaminen ovat asioita, joita hän haluaa tuoda myös aamutreeneihin.

”Muiden kanssa treenaamisesta sain itse aina lisäenergiaa ja motivaatiota,” hän muistelee.

Blomqvist-Kakon mukaan lukioaika on erityisen tärkeää urheilijaksi kasvamisen ja vastuun kantamisen opettelussa. Jaksojärjestelmä mahdollistaa teemoituksen ja luo hyvät raamien testaamiselle ja seurannalle. Hän korostaa kuitenkin perusasioiden merkitystä ja haluaa hyödyntää sisätreenien potentiaalin täysimääräisesti.

”Ollaan maailman parhaita perusasioissa,” Minni summaa valmennusfilosofiansa.

Golfryhmissä on tällä hetkellä 16 urheilijaa, joista noin puolet ovat myös liittovalmennuksessa. Pitkän ajan tavoitteena on kasvattaa urheiluakatemian golffareiden määrää, jotta yhä useampi voi hyödyntää Urhean monipuolisia palveluja ja olosuhteita.