Yläkoulujen Urhea-luokille yli 850 hakijaa Helsingissä ja Espoossa

Urheilusta innostuneet kuudesluokkalaiset kävivät soveltuvuusarvioinnissa viime viikolla. Innokkaita nuoria urheilijoita oli edellisvuosien tapaan runsaasti.

Helsinkiin urheiluluokille pyrkijöitä oli hieman vajaa 700 ja loput hakivat Espooseen. Keskiviikkona hakijat kävivät soveltuvuuskokeen perusosan arvioinnissa (www.soveltuvuuskoe.fi) ja perjantaina lajiosassa. Uutena urheiluyläkouluna 2024-25 aloittaa Tiistilän koulu Espoossa, jossa käynnistyy yksi uusi Urhea-luokka. Hakijoiden ykköslajit suuruusjärjestyksessä olivat: Jalkapallo, koripallo, jääkiekko, voimistelulajit, taitoluistelu (yks. & muod.), salibandy sekä uinti.

Hakijoista Urhea-luokille pääsee painotetun opetuksen haussa noin 350 nuorta. Toissijaisesti iso osa hakijoista saa paikan liikuntaluokista, joita on tarjolla Helsingissä kahdeksassa koulussa ja Espoossa yhdessä. Osalla nuorista on myös mahdollisuus päästä alueellisiin liikuntalähikouluihin. Kaikista Urhea-verkoston kouluista voi osallistua Urhea-verkoston akatemiatreeneihin.