Vuoden parhaat palkittiin Urheilugaalassa

Suomen Urheilugaalassa juhlistettiin jälleen mennen urheiluvuoden sykähdyttävimpiä hetkiä. Vuoden urheilijaksi valittiin ensimmäistä kertaa koripalloilija, upeaa uraa NBA:ssa tekevä Lauri Markkanen.

Markkanen kiitti puheessaan perhettään, valmentajia ja joukkuekavereitaan seura- ja maajoukkuetasolla sekä kanssakilpailijoitaan. Erityiskiitoksen saivat fysioterapeutit ja hierojat.

– Olen pyrkinyt aina raivaamaan tietä ja näyttämään esimerkkiä, että intohimolla ja kovalla harjoittelulla pystyy saavuttamaan näinkin hienoja asioita. Hienoja asioita tapahtuu, kun jaksaa harjoitella ja tykkää siitä mitä tekee. Kunnioitan tätä palkintoa myös, koska tiedostan, miten hienoja esikuvia ja äärettömän kovia urheilijoita Suomesta tulee vuosittain. Se, että saan olla tällä voittajien listalla, merkkaa minulle todella paljon ja se on tosi siisti juttu.

– Unohdetaan lajirajat ja viedään suomalaista urheilua eteenpäin. Se on sanomani tässä. Jatketaan hommien tekemistä ja mennään eteenpäin.

Vuoden valmentajana palkittiin Gordon Herbert, joka toimi päävalmentajana MM-kultaa voittaneessa Saksan koripallomaajoukkueessa.

Vuoden nuoren urheilijan Unon pokkasi kolmatta vuotta peräkkäin 7-ottelija Saga Vanninen, joka voitti alle 23-vuotiaiden EM-kultaa 7-ottelussa ja oli aikuisten MM-kisojen 7-ottelussa yhdeksäs.

Läpimurto-Unolla palkittiin Martti Puumalainen, joka murtautui judomaailman huipulle kukistamalla Unkarin Masters-turnauksen superraskaansarjan loppuottelussa elokuussa maailmanlistan ykkösen Temur Rahimovin. Marraskuussa Puumalainen huipensi upean kautensa Euroopan mestaruuteen, joka oli samalla judon ensimmäinen suomalainen arvokisamitali 30 vuoteen

Leeni Kauppinen, Martti Puumalainen ja Marianne Hoffrén

Vuoden joukkueena palkittiin Suomen tennismaajoukkue, joka eteni historiallisesti Davis Cupin kahdeksan parhaan maan finaalivaiheeseen kokoonpanolla Otto VirtanenEmil RuusuvuoriHarri HeliövaaraPatrick Kaukovalta ja Patrik Niklas-Salminen.

Sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi suomalaiset äänestivät Wilma Murron MM-mitalin seiväshypyssä, joka oli Suomelle ensimmäinen yleisurheilun MM-mitali kahdeksaan vuoteen.

Elämänura-palkinnon pokkasi Carl-Olaf Homén, joka tunnetaan viestijuoksutapahtuma Stafettkarnevalenin isänä. Hän on ollut myös mukana luomassa Suomen Liikunta ja Urheilu -kattojärjestöä.

Suomen aktiivisimpana työpaikkana palkittiin yli 33 000 työntekijän ja ammatinharjoittajan Mehiläinen, jossa liikkuminen ja työhyvinvointi ovat tärkeässä roolissa. Suomen liikkuvimmaksi kunnaksi valittiin Pori, jossa panostetaan erityisesti arkiaktiivisuuden lisäämiseen. Turun Urheiluliitto palkittiin Vuoden 2023 urheiluseurana. Vuoden urheiluseuran valintakriteerinä oli tänä vuonna koko kansan liikuttaminen.

Lähde: Suomen Olympiakomitean uutinen