URA-säätiön opiskeluapurahan sai 209 urheilijaa

Apurahojen jakotilaisuus pidettiin 12.12. Haaga-Helia ammattikorkeakoulun tiloissa Pasilassa. Apurahan sai 71 Urhean urheilijaa. Onnittelut kaikille opiskeluapurahan saaneille!

Apurahan saajien joukossa on maailmanmestareita ja olympiaurheilijoita, nykyisiä ja jo uransa lopettaneita huippu-urheilijoita yhteensä 56 eri lajista ja 18 urheiluakatemiasta. Apurahan suuruus on 1500 tai 3000 euroa koko lukuvuodelle. Apurahaa haki tänä vuonna ennätykselliset 719 urheilijaa.

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö perustettiin vuonna 1972 silloisen tasavallan presidentin Urho Kekkosen toimesta. Säätiön tarkoituksena on tukea huippu-urheilijoiden kaksoisuraa ja edistää heidän kouluttautumistaan ja urheilu-uran jälkeisen ammatin hankkimista. Perustamisestaan lähtien URA-säätiö on jakanut vuosittain opiskeluapurahoja aktiiviurheilijoille ja jo uransa päättäneille urheilijoille.

Tilaisuudessa onniteltiin myös Haaga-Helia ammattikorkeakoulua Olympiakomitean jakamasta Huippu-urheilijamyönteisen korkeakoulun laatutunnustuksesta.

– Auditointiprosessi oli meille oppimisprosessi, josta oli todella paljon hyötyä. Liikunta on ollut aina meillä sydäntä lähellä. Haluamme Haaga-Heliassa tarjota nuorille urheilijoille mahdollisuuden yhdistää opiskelu huippu-urheiluun. Tarjoamme myös mahdollisuuden elää tavallisen nuoren elämää muiden opiskelijoiden kanssa, mikä sekin on tärkeää. Meillä on myös yhteiskunnallinen tehtävä, että urheilijat löytävät urheilu-uran jälkeistä elämää, ja on merkityksellistä työtä tarjota eväitä huippu-urheilun jälkeiseen elämään, totesi Haaga-Helian vararehtori Minna Hiillos.

– Urheilu-ura on ollut korkeakoulu itsessään ja olen oppinut taitoja, joita ei koulun penkillä voi oppia. Opiskeluissa on ollut hienoa se, että saanut mahdollisuuden näyttää osaamistani korkeakouluopinnoissa niillä taidoilla, joita olen urheilusta saanut, Haaga-Heliassa opintojaan suorittava yleisurheilija Oskari Mörö kertoi.

Lue lisää Olympiakomitean sivuilta tästä