Uinti: Nuorten MM-uintien tuloksena kaksi finaalipaikkaa ja henkilökohtaisia ennätyksiä

Nuorten MM-kilpailut on saatu päätökseen Israelin Netanyassa. Kaiken kaikkiaan altaassa nähtiin seitsemän suomalaisuimaria. Saldona kisoista Salon Uimareita edustavan Kiia Metsäkonkolan viides sija 50 metrin rintauinnin finaalissa sekä Simmis Grania edustavan Louna Kasvion kahdeksas sija 400 metrin sekauinnissa. Lisäksi omia ennätyksiään matkoilla paransivat Wilma Sundt, Teea Jestoi, Veera Mustonen, Ada Hakkarainen ja Kiia Metsäkonkola. Urhealaisia urheilijoita edellämainituista ovat Helsinki Swimming Academyn Hakkarainen sekä Kasvio ja Sundt.

Lauantain päätöspäivä huipentui kolmen suomalaisen hypätessä altaaseen aamujaksolla. Veera Mustonen ja Wilma Sundt uivat 200 metrin rintauinnin alkuerissä. Riihimäen Uimaseuraa edustava Mustonen oli 19. ajalla 2.36,78. Helsingfors Simsällskapia edustava Sundt kellotti ajan 2.42,04 ja oli alkuerien 23.

200 m vapaauinnin alkuerissä Louna Kasvio ui ajan 2.04,63 ja oli alkuerien 23. Perjantaina Kasvio urakoi 1500 metrin vapaauinnin aikaan 16.59,84 ja oli kisassa 12. Jo aikaisemmin viikolla oman ennätyksensä 800 metrin vapaauinnissa uinut Ada Hakkarainen paransi omaa aikaansa myös 1500 metrin vapaauinnissa. Hakkarainen kellotti ajan 17.13,18 ja sijoittui yhdenneksitoista. Suomalaiset eivät yltäneet illan finaaleihin asti viikonlopun uinneissa.

Kisat olivat tärkeä oppimisen paikka niin urheilijoiden kuin valmennuksen näkökulmasta.

“Kilpailuissa nähtiin ennätyksiä ja hyviä suorituksia kautta linjan, kirkkaimpina totta kai Kiia Metsäkonkolan 5. sija (50RU) sekä Louna Kasvion 8. Sija. (400SKU). Kyllähän kaksi finaalipaikkaa maailmanmestaruuskilpailuissa on upea suoritus.

Kuitenkin toisesta suunnasta katsoen, moni uimarimme oli vasta aloittanut kauden ja se ehkä näkyi siinä omien huipputulosten puuttumisessa. Netanyasta saatiin erittäin hyvää ja tärkeää oppia tuleviin kilpailuihin kaikille uimareille. Pääsimme myös läheltä todistamaan, kuinka kova maailman taso on nuorissa, ja pakko sanoa, että se on todella kova! Töitä on tehtävä, jos haluamme finaalitason maailmalla tulevaisuudessa säilyttää, eikä se helppoa tule olemaan.” kisoissa mukana ollut joukkueenjohtaja Juha Turunen summaa.

Kaikki MM-uintien tulokset löydät täältä.

Lähde: Uimaliiton tiedote