Shawn Huff Omnia Basketball Academyyn

Espoossa toimivan Omnia Basketball Academy OBA:n vastuuvalmentajaksi on nimitetty pitkän koripalloilijan uransa hiljattain päättänyt Shawn Huff. Ohjelmassa mukana olevat nuoret osallistuvat Urheilijan kaksoisura -koulutukseen osana Espoon koulutuskuntayhtymä Omnian urheiluoppilaitosta. OBA on pelannut menestyksellä nuorten pääsarjaa alle 19-vuotiaiden SM-tasolla ja miesten 1B divisioonassa.

OBA:n urheilijoiden opetus Omniassa suunnitellaan siten, että se mahdollistaa tavoitteellisen koripallon harjoittelun opiskelujen ohella. OBA:n toiminnassa yhdistyvät huippu-urheilu, tavoitteellinen opiskelu, osallisuuden ja kotoutumisen edistäminen sekä kulttuurien välinen vuorovaikutus. 

Huffin työnantajana toimii Urhea-säätiö, joka on Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian juridinen taustayhteisö. Monen eri lajin valmentajan työnantajana toimiva Urhea tekee palkkauksissa yhteistyötä lajiliittojen, urheiluseurojen ja oppilaitosten kanssa. Urhea tarjoaa valmentajille mahdollisuuden työskennellä moniammatillisessa valmennustiimissä. Urheiluoppilaitokset, kuten Omnia, ovat Urhean toiminnan ytimessä.

”Olen iloinen siitä, että Susijengin pitkäaikainen kapteeni Shawn Huff ryhtyy nyt luotsaamaan OBA:a joukkueen vastuuvalmentajana ja osana Urhean tiimiä. Omnian roolina ohjelmassa on toimia paitsi toisen asteen koulutuksen järjestäjänä, myös urheilun ja opiskelun opinnollistajana. Tämä tehdään tiiviissä yhteistyössä OBA:n muiden verkostokumppaneiden kanssa”, kertoo Omnian urheiluoppilaitostoiminnasta vastaava toimialarehtori Kari Mäenpää. ”Odotan myös mielenkiinnolla yhteistyötä Shawn Huffin kanssa liittyen ohjelmakonseptin laajentamiseen muihin lajeihin ja oppilaitoksiin”, Mäenpää jatkaa.

“Innolla aloitan työni OBA:ssa nuorten parissa vastuuvalmentajana. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus nuorille yhdistää koulunkäynti tavoitteelliseen urheiluun. Urheilun ja opiskelun yhdistäminen antaa työkaluja, millä pärjää koko loppuelämän”, summaa Shawn Huff.

Urhean toimitusjohtaja Simo Tarvonen iloitsee Huffin palkkauksesta: “Shawnin kaltaisten kokeneiden ammattilaisten kiinnittäminen mukaan toimintaamme on upea juttu ja varmasti innostaa nuoria urheilijoita eteenpäin urallaan. Tavoitteellisen urheilun, opiskelun ja kulttuurien välisen vuorovaikutuksen yhteen nivominen on myös yhteiskunnallisesti tärkeää.”


OBA on Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian, Walter ry:n, Suomen Koripalloliiton ja Urhea-säätiön vuonna 2019 perustama yhteistyöohjelma, joka on tarkoitettu tavoitteellisesti koripalloa pelaaville nuorille, jotka haluavat suorittaa ammatillisen perustutkinnon tai ylioppilastutkinnon. Opetus- ja kulttuuriministeriö on tukenut hankkeen käynnistämistä ensimmäiset kolme vuotta.

Omnia on yksi Suomen monipuolisimmista koulutuksen tarjoajista, pitäen sisällään sekä ammatillisten perustutkintojen ja ammattitutkintojen, Espoon aikuislukion sekä Espoon työväenopiston tarjonnan. Omnia tukee nuorten ja aikuisten toiselle asteelle siirtymistä ja työllistymistä tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen (TUVA), nuorten työpajojen, maahanmuuttajien osaamiskeskuksen (OSKE) ja aikuisten perusopetuksen muodossa. Lisäksi palveluihin kuuluu yritysten tarpeisiin vastaava rekrytointituki ja ammattiosaamista täydentävä koulutus.

Walter ry on kulttuurienvälisen osaamisen asiantuntijajärjestö, jonka tarina sai alkunsa toiveesta tukea eri kulttuuritaustoja edustavien nuorten identiteettiä suomalaisessa yhteiskunnassa. Walterin toiminnan ytimessä vaikuttavat yhdistykselle tärkeät arvot: muiden kunnioittaminen ja ymmärtäminen sekä välittäminen ja vastuun ottaminen. 

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea on yhteistyöverkosto, joka tukee urheilijoiden päivittäisharjoittelua ja kaksoisuraa sekä tuo valmennuksen asiantuntijatoiminnot urheilijan ja valmentajan arkeen. Urhean johtoajatus on ”Parempi arki tuo paremman tuloksen”.

Lisätietoja:

Kari Mäenpää, Espoon koulutuskuntayhtymä Omnia, puh. 050 522 7794

https://www.omnia.fi/koulutustarjonta/sportomnia-urheiluoppilaitos/omnia-basketball-academy-oba

Maurizio Pratesi, Walter ry, puh. 045 122 2501

https://www.walter.fi

Simo Tarvonen, Urhea, puh. 050 583 6513