Rytminen voimistelu: Emmi Piiroinen ja maajoukkue suuntaavat MM-kilpailuihin 23.-27.8.

Rytmisen voimistelun maailmanmestaruuskilpailut käydään Espanjan Valenciassa 23.-27.8. Suomea vuoden 2023 MM-kisoissa edustavat yksilöissä Emmi Piiroinen ja joukkuekilpailussa maajoukkue.
Kuva: Voimisteluliitto

Kilpailut käynnistyvät keskiviikkona 23.8. yksilöiden pallo- ja vannekarsinnoilla. Illalla kilpaillaan kyseisten välineiden finaalit, joihin pääsee karsinnan kahdeksan parasta. Torstaina 24.8. yksilövoimistelijoilla on vuorossa nauha- ja keilakarsinnat ja illalla finaalit.

Kaikkien neljän välineen karsinnat ovat samalla karsinta neliottelufinaaliin, joka käydään lauantaina 26.8. Neliottelufinaaliin pääsee karsinnan 18 parasta. Tulokseen lasketaan kolmen parhaan välineen pisteet.

Ensimmäisiin aikuisten MM-kilpailuihinsa suuntaava Emmi Piiroinen (Olarin Voimistelijat) odottaa kilpailua innolla.

”Lähden hyvin ja odottavaisin mielin MM-kisoihin. Tavoitteena on tehdä oma parhaani, näyttää mitä osaan ja nauttia ihan täysillä. Valmistautuminen on sujunut hyvin ja nyt tehdään vain viimeiset hiomiset ohjelmiin ennen kisoja”, kertoo kevään EM-kilpailuissa neliottelufinaaliin voimistellut Piiroinen kisojen alla.

Joukkueiden kaksiottelu on vuorossa perjantaina 25.8. Kaksiottelussa joukkueet suorittavat sekä viiden vanteen että kahden pallon ja kolmen nauhan ohjelmat. Molempien ohjelmien kahdeksan parasta selvittää tiensä välinefinaaleihin, jotka käydään sunnuntaina 27.8.

Maajoukkueen kokoonpanoon Valenciassa kuuluvat Elisabeth Jamil (Olarin Voimistelijat), Lia Kallio (Olarin Voimistelijat), Nea Kapiainen (Sport Club Olymp), Alisa Karpenko (Elise Gymnastics), Anni Olkkonen (Elise Gymnastics) ja Anastasiia Polishchuk (Elise Vantaa).

”Olemme kaikki iloisia siitä, että pääsemme edustamaan Suomea joukkueena MM-kisoihin. Olemme valmistautuneet hyvin sekä fyysisesti että psyykkisesti ja olemme valmiita näyttämään, mitä olemme viimeisten kuukausien aikana harjoitelleet. Valencia on meille tuttu jo kesäkuun harjoitusleiriltä, odotamme jo innolla MM-kisaa tutuissa maisemissa”, kertovat joukkueen voimistelijat.

Lue lisää Voimisteluliiton tiedotteesta.