Chengdu 2023: Kesäuniversiadit alkavat

Chengdun kesäuniversiadit käynnistyvät torstaina. Universiadit on kansainvälisen opiskelijaurheiluliiton FISUn (Fédération Internationale du Sport Univesrsitaire, International University Sports Federation) alalinen monilajinen urheilutapahtuma. Universiadeissa kilpaillaan erikseen kesä- ja talvilajeissa, ja kisoihin voivat osallistua korkea-asteella (yliopistot, ammattikorkeakoulut) opiskelevat tai aikaisintaan kisoja edeltäneen kalenterivuoden aikana valmistuneet 17-25 -vuotiaat urheilijat. 

Suomen kisajoukkueeseen kuuluu 76 urheilijaa 11 lajista. Suomen joukkue kilpailee ampumaurheilussa, jousiammunnassa, judossa, koripallossa, miekkailussa, rytmisessä voimistelussa, taekwondossa, telinevoimistelussa, uimahypyissä, uinnissa ja yleisurheilussa. Mukana on useita urhealaisia urheilijoita monessa eri lajissa. Suomen joukkue on kokonaisuudessaan nähtävissä Olympiakomitean sivulla alasvetovalikossa lajilistauksen alla.

Chengdun universiadit oli alunperin tarkoitus järjestää elokuussa 2021, mutta kisoja on jouduttu siirtämään Covid-19 -pandemian vuoksi kahteen kertaan. Chengdun universiadeihin odotetaan 8000 osallistujaa yli sadasta maasta.

Joukkueen yleisjohto 

Jukka Tirri, joukkueenjohtaja, p. 044 780 0213  

Juha Sten, joukkueen apulaisjohtaja, p. 044 374 6313  

Markku Rantahalvari, joukkueen apulaisjohtaja, p. 044 780 0217  

Aliisa Varuhin, tiedottaja, p. 040 500 6205  

Timo Eronen, lääkäri  

Tiina Röning, psyykkisen valmennuksen asiantuntija  

Niko Leinonen, fysioterapeutti  

Jani Lehtonen, fysioterapeutti  

Katriina Toivonen, fysioterapeutti 

Chengdun universiadien kotisivut 

Lähde: Olympiakomitean tiedote