Jalkapalloilija Tim Väyrynen ja koripalloilija Helmi Tulonen kuuluvat Aalto-yliopiston URHEA-opiskelijoihin

”Aalto-yliopisto on Urhean periaatteiden mukaisesti tukenut meitä ammattiurheilun ja opiskelujen yhteensovittamisessa.”
Kuva: Aalto-yliopisto/Aleksi Poutanen

Jalkapalloilija Tim Väyrynen opiskelee kolmatta vuotta Kauppakorkeakoulussa, jossa hänellä on pääaineenaan rahoitus. Tämän vuoden helmikuusta lähtien hän on asunut Liechtensteinin pääkaupungissa Vaduzissa ja edustanut FC Vaduzia, joka pelaa Sveitsin sarjaa. Tim kertoo viihtyvänsä uusissa kotimaisemissaan todella hyvin. 

Tim Väyrynen pokaalin kanssa Liechtenstein nurmella.
Tim Väyrynen

Koripalloilija Helmi Tulonen on puolestaan toisen vuoden energia- ja ympäristötekniikan opiskelija Insinööritieteiden korkeakoulussa. Hänellä on suunnitelmissaan valmistua tekniikan kandidaatiksi keväällä 2024. Viime kaudella Helmi pelasi koripalloa Italian SerieA:ssa, Luccassa Toscanassa. Paraikaa Helmi on aloittamassa maajoukkuekesää tavoitteenaan Kiinassa järjestettävät Universiadit eli yliopisto-opiskelijoiden olympialaiset. 

Helmi Tulonen maajoukkuepeliasussa.
Helmi Tulonen kuva: Ville Vuorinen

Sekä Helmi että Tim kuuluvat Aalto-yliopiston URHEA-opiskelijoihin. Aallolla on kumppanuussopimus Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia URHEAn kanssa, ja näin ollen Aalto on sitoutunut tukemaan URHEA-opiskelijoidensa kaksoisuraa eli urheilun ja opiskelun joustavaa yhdistämistä.

Lue lisää Aalto-yliopiston sivuilta