Ensimmäiset huippu-urheilijaohjelmassa opiskelleet liikuntaneuvojat valmistuivat

Kolmen kampuksen urheiluopistolta valmistui liikuntaneuvojaksi 14 huippu-urheilijaa. Koulutus alkoi syksyllä 2021 Kisakallion Urheiluopiston järjestämänä. Koulutusorganisaatioiden fuusiossa opiskelijat siirtyivät Kolmen kampuksen opiskelijoiksi 1.1.2023. Urheilijat tekivät opintojaan Urhea-kampuksella Helsingissä.

Huippu-urheilijoille suunniteltu koulutus toteutettiin kunkin urheilijan valmennusohjelman ehdoilla. Urheilijat olivat tyytyväisiä koulutuksen järjestämistapaan, joka mahdollisti huippu-urheilijan valmentautumisarjen sekä tärkeän palautumisen sekä valmentautumisesta että opiskelusta.

Parhaasta urheilumenestyksestä palkittiin telinevoimistelija Emil Soravuo, joka saavutti pronssia permannolla telinevoimistelun MM-kisoissa syksyllä 2021. Emilin mielestä, ”valmentautumisen ja opiskelun yhdistäminen sujui mainiosti Urhean huipputason olosuhteissa ja huippu-urheilumyönteisessä ilmapiirissä. Myös asuminen ja opiskelu samalla kampuksella teki arjen pyörittämisen helpoksi.”

Parhaasta opiskelumenestyksestä palkittiin taekwondoka Ruqia Rahmani. ”Oli hienoa, että sain valmentautumisen ohella muutakin järkevää tekemistä. Opiskelu tuki hienosti omaa valmentautumistani,” Ruqia kommentoi opiskeluaan huippu-urheilijoille suunnatulla LPT:lla.

3 kampuksen urheiluopistosta

Kisakallion Urheiluopiston ja Liikuntakeskus Pajulahden ammatilliset koulutukset fuusioituivat Kolmen kampuksen urheiluopistoksi 1.1.2023. Liikunta-alan koulutusta toteutetaan Kisakalliossa Lohjalla, Pajulahdessa Lahdessa (Nastola) ja Urhean kampuksella Helsingissä.

Urheilija-LPT:n haku on auki! Katso lisätiedot 3 kampuksen urheiluopiston sivulta.