Purjehdus: iQFoil-EM-kisat alkoivat Kreikassa

Euroopan parhaat kilpailevat purjelautailun EM-mitaleista Kreikan Patraksessa 9.-14.5. EM-kisoihin osallistuu neljä suomalaista purjehtijaa.
Kuva: Johan Ekblom/SPV

Tiistaina alkoivat iQFoil-luokan EM-kilpailut, jotka järjestetään Kreikan Patraksessa. Kilpailut päättyvät sunnuntaina 14. toukokuuta. Mukana on neljä Suomen edustajaa: Jakob EklundAleksandra BlinnikkaSofia Hämäläinen ja Siri Kaskeala.

Suomen joukkue on viettänyt valmistavan harjoitusjakson Kreikassa, jossa järjestettiin myös esikilpailu. Ennakkotietojen mukaan Patrasissa oli odotettavissa vähätuulista kisaa, mutta tuulta on riittänyt kaikkina päivinä lukuun ottamatta yhtä.

– Treenit ovat sujuneet todella hyvin, samoin ennakkokisa. Useita kilpailijoita, jotka olivat minua edellä viime kisoissa jäi taakseni, joten olen erittäin tyytyväinen. Nyt on tosi hyvää tekemistä, ja tuntuu että olen taas oppinut uutta, keskittyen eri osa-alueisiin. Toivotaan että nämä siirtyvät myös kilpailuun, Aleksandra Blinnikka kommentoi. 

Kilpailun formaatti vaihtelee päivittäin. Maraton- ja ratalähdöt vaativat enemmän tuulta, kevyempinä päivinä kilpaillaan useimmiten slalomlähdöissä. Alkuviikon tuuliennuste elää vielä ja olosuhteet voivat vaihdella paljon päivien välillä.

Lue lisää SPV:n tiedotteesta.