Pöytätennis: Suomen miehet komeasti EM-kisoihin – Wales ratkaisuottelussa naisiamme vahvempi

Suomen miesjoukkue varmisti lauantaina paikan syyskuussa Malmössä, Ruotsissa pelattaviin pöytätenniksen EM-joukkuekisoihin voittomalla alkulohkon päätösottelussaan Liettuan lukemin 3-1. Naisjoukkue hävisi sunnuntain ratkaisuottelussa Walesille 1-3 ja jäi näin ulos lopputurnauksesta.
Kuva: Pöytätennisliitto

Miesten nelikon Osijekissa, Kroatiassa järjestetyissä karsinnoissa muodostivat Benedek Oláh, Alex Naumi, Aleksi Räsänen ja Sam Khosravi. Joukkueen valmennuksesta vastasi Mattias Bergkvist.

– Tiukka matsi, mutta voitto ja EM-paikka tulivat – se on tarkeintä. Penan (Oláh) ja Alexin (Naumi) fokus ja keskittyminen olivat tänään huippuluokkaa. Olemme valmiita Ruotsin lopputurnaukseen, Bergkvist iloitsi.

Suomen naiset laittoivat Walesille hyvin hanttiin, mutta vastustaja vei ratkaisuottelun ja samalla EM-paikan nimiinsä voitoin 3-1. Naisten karsintaturnauksen ainoan voiton Suomelle pelasi Ramona Betz joukkueen ottelusuhteen ollessa 1-9 (6-27). Suomen joukkueessa pelasivat myös Marina Donner ja Aleksandra Titievskaja, joukkuetta valmensi Johanna Kaimio.

– Tavoite jäi saavuttamatta. Harmittaa koko joukkueen puolesta. Kaikkien pelissä näkyi hermostuneisuutta. Peli oli epävarmaa ja terävyys puuttui omasta pelistä. Ennen ottelua tahtotila oli hyvä, mutta tänään ei pystytty horjuttamaan vastustajan peliä, Kaimio summasi karsinnat.

EM-lopputurnaus järjestetään 10.-17. syyskuuta. Mukana on sekä miehissä että naisissa 24 maata.

Lue lisää Pöytätennisliiton tiedotteesta