HULA hakee ympäristöfysiologian asiantuntijaa

HULA – Helsingin urheilulääkäriasema hakee liikuntatieteiden asiantuntijaa vastaamaan kehitys- ja innovaatiotoiminnan (WP1) sekä koulutuksen (WP2) materiaalien kehittämisestä ja jalkauttamisesta käytäntöön.

Urheilulääketieteen säätiö sr ja sen HULA – Helsingin urheilulääkäriasema (https://hula.fi) toteuttavat urheilu- ja liikuntalääketieteellistä sekä liikuntatieteellistä tutkimusta, opetusta, koulutusta, palvelu- ja asiantuntijatoimintaa. HULA toimii Mäkelänrinteen Urhea-hallissa tiiviissä
yhteistyössä kampuksen muiden toimijoiden kanssa.

Etsimme ympäristöfysiologian asiantuntijaa

HULA johtaa laajasti verkostoitunutta ympäristöfysiologian tutkimus-, kehitys- ja opetusohjelmaa – Environmental Exercise Physiology Program (EP2). EP2 kohdistuu ympäristöolosuhteiden (hypoksia, hyperoksia, kylmä, lämpö) vaikutuksiin fyysiseen suorituskykyyn, turvallisuuteen ja terveyteen urheilijoilla ja sotilailla. EP2-ohjelmaa rahoittavat Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM), Urheiluopistosäätiö ja osallistuvat organisaatiot.

EP2 toteutetaan kolmen työpaketin (WP) kautta. Tutkimus (WP3) tarjoaa huippuosaamista, jota hyödynnetään kehitys- ja innovaatiotoiminnassa (WP1) sekä koulutuksessa (WP2).

EP2:n avulla edistetään

  • kilpa- ja huippu-urheilijoiden ja sotilaiden fyysistä suorituskykyä, turvallisuutta ja terveyttä, sekä kilpa- ja huippu-urheilijoiden menestystä
  • EP2-tiedon saatavuutta kaikkialla Suomessa
  • innovaatiomahdollisuuksia
  • valmiutta soveltaa osaamista tulevaisuudessa myös kuntoilijoilla ja potilailla sekä teollisuuden kanssa toimittaessa.

Haemme moniammatilliseen joukkoomme liikuntatieteiden asiantuntijaa vastaamaan kehitys- ja innovaatiotoiminnan (WP1) sekä koulutuksen (WP2) materiaalien kehittämisestä ja jalkauttamisesta käytäntöön. Edellytämme hakijalta erinomaista liikuntafysiologian asiantuntemusta, vähintään perusteita ympäristöfysiologiasta, kykyä toimia urheiluakatemia- ja Olympiavalmennuskeskusympäristössä sekä hyviä tietotekniikkataitoja materiaalien tuottamiseksi.

Tehtävä on määräaikainen ja on sidottu OKM:n rahoitusjaksoon. Tehtävä alkaa 1.8.2023 tai sovitusti ja jatkuu 31.12.2024 asti. Tehtävässä noudatetaan Valtion virka- ja työehtosopimusta.

Vapaamuotoiset hakemukset 15.5.2023 mennessä: hallinto@hula.fi.
Tiedustelut: johtaja Juha Peltonen puh. 040 704 2521.