Olympiapurjehdus: Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen kirivät neljännelle sijalle Ranskan Olympiaviikolla

Ranskan olympiaviikko päättyi tänään Hyères’issä. Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen purjehtivat neljänsiksi, jättäen lauantain mitalilähdössä hopea- ja pronssimitalistit taakseen. Muita venekuntia ei kuitenkaan mahtunut riittävän montaa väliin muuttaakseen kärkitiimien sijoituksia.
Kuva: Jakob Ekblom/SPV

– Mitalilähtö meni ihan hyvin. Oli sen verran monta pistettä välissä, että kisa ei ollut täysin kontrollissamme tänään. Me otimme tosi hyvän lähdön ja olimme paras meidän puolelta. Samalla puolella oli myös ne kaksi venettä kenet piti voittaa ja voitettiinkin, mutta ei vain riittävästi. Sanoisin siis että mitalia ei hävitty tänään, Sinem Kurtbay kommenoi.

49er FX-venekunta Ronja Grönblom/Veera Hokka olivat 18:s. ILCA 7 -luokassa Valtteri Uusitalo oli 40:s, nousten muutaman sijan kumpanakin finaalipäivänä. Aleksi Tapper oli 60:s, Otto Dahlberg 89:s. Nooa Laukkanen joutui keskeyttämään regatan sairastumisen vuoksi, samoin Monika Mikkola ILCA 6 -luokassa. Noora Ruskola oli 35:s Formula Kite -luokassa.

Olympialuokkien kisaviikko oli vahvasti kaksijakoinen: ensimmäiset kaksi päivää purjehdittiin tuulirajalla, kun taas loppuviikko oli kevyen kelin kisailua, eikä tuulta ollut riittävästi kokonaisille kisapäiville.

– Molempina finaalipäivinä oli yksi parempi ja toinen huonompi lähtö. Tyypillisesti huonommat lähdöt finaaleissa ovat niitä, joista saa eniten oppeja kotiin vietäväksi. Nyt tiedetään kehityskohteet, lähdetään hyvillä mielin eteenpäin ja treenit jatkuvat, Valtteri Uusitalo sanoo.

Lue lisää Suomen Purjehdus ja Veneily -tiedotteesta.