Koski yhdestoista miesten telinevoimistelun EM-kilpailuiden ottelufinaalissa

Suomen miehistä Elias Koski (Voimisteluseura Helsinki) ylsi upeasti yhdenneksitoista miesten telinevoimistelun EM-ottelufinaalissa pistein 79,798. Koski havitteli suomalaisen voimisteluhistorian parasta EM-ottelufiinaalitulosta, Jani Tanskanen oli  vuonna 1998 Pietarin EM-kilpailuiden ottelufinaalissa yhdeksäs.
Kuva: Voimisteluliitto

”Hyvä fiilis kisasta, aika lailla samanlaista tekemistä kuin toissa päivänä karsinnassa eli pienillä virheillä sarjat läpi. Nojapuilla sattui kisan ainoa isompi virhe, kun alavoltti kääntyen jäi vajaaksi ja sen myötä myös seuraavan liikkeen, toisen alavoltin, suorittaminen oli haastavaa”, kertoi Koski.

Kosken kilpailu lähti jännittävästi käyntiin miehen aloittaessa hevoselta ja ollessaan ryhmänsä viimeinen suorittaja.

Ensimmäisellä telineellä, hevosella, kisa lähti todella hitaasti käyntiin. Lähes jokaisen suorituksen jälkeen tuomareilla oli jotain hämminkiä ja kisa venyi. Kaikki muut telineet olivat jo valmiita ja koko halli odotti, kun lähdin suoritukseeni. Jännitti pirusti, mutta onnistuin tekemään elämäni sarjan. Siitä oli hyvä jatkaa kisaa”, iloitsi Koski.

Oskar Kirmes (Espoon Telinetaiturit) oli toinen päivän suomalaisfinalisteista. Kirmes sijoittui sijalle 20, pistein 78,599. Kirmeksen kilpailu lähti hieman alavireisesti käyntiin, miehen kaatuessa hypyn alastulossa.

Kisa lähti käyntiin vähän väärällä jalalla, kaaduin uudessa hypyssäni ja myös toiselle telineelle, nojapuille, tuli sarjaan isompi virhe. Hyppään uutta hyppyä, joten epävarmuus näkyi vielä suorituksessa. Aiemmin olen hypännyt yurtschenkoa ja nyt teen kasamatsua. Liikkeiden lähtö on hyvin erilainen ja uusi hyppy vaatii vielä työtä. Rekkiin ja renkaisiin olen todella tyytyväinen,” summasi Kirmes päivän kilpailua.

Yurtschenkossa hyppy alkaa arabialaisella laudalle, josta voimistelija jatkaa taaksepäin pukille käsilleen, josta jatketaan loppulentoon voltti. Kirmes on tehnyt loppulennon voltin suorin vartaloin kahdella kierteellä. Kasamatsu-hypyssä tehdään suoraan pukille arabialainen, josta jatkuu loppulentoon Kirmeksellä voltti kahdella kierteellä.

Miesten seuraava etappi on kolmen viikon päästä Tampereella 5.–7.5.  voimisteltavissa kaikkien voimistelulajien yhteisissä Suomen mestaruuskilpailuissa.