Elias Koski ja Oskar Kirmes miesten telinevoimistelun EM-kilpailuiden kuusiottelufinaaliin

Telinevoimistelun Euroopan mestaruuskilpailut käynnistettiin tänään miesten telinevoimistelun joukkuekilpailulla sekä karsinnalla niin telinekohtaisiin finaaleihin kuin ottelufinaaliin. Suomen miehistä vahvimman suorituksen ottelussa teki Elias Koski (Voimisteluseura Helsinki) sijoittuessaan sijalle 12 pistein 80,865. Suorituksellaan Koski varmisti kirkkaasti paikkansa perjantain ottelufinaaliin. Myös Oskar Kirmes (Espoon Telinetaiturit) nappasi paikan ottelufinaaliin sijoittuen sijalle 22 pistein 79,332

”Tosi hyvä fiilis ja onnistunut kisa takana ilman isompia virheitä. Tein tänään kuusiottelun piste-ennätykseni kansainvälisillä areenoilla. Ainahan on mahdollisuus vielä hieman parantaa finaaliin, muutama askel siellä täällä alastuloissa, kuopimista ja hieman hötkyilyä jossain kohtaa. Enimmäkseen meni kuitenkin tosi hyvin ja olen tosi tyytyväinen päivän suoritukseen, mikään ei jäänyt harmittamaan”, iloitsi Koski.

”Ottelu sujui tänään hyvin. Jotain pientä sarjoissa oli, mutta ei mitään suurempaa. Olen tyytyväinen tämänpäiväiseen suoritukseeni niin omalta osaltani kuin koko joukkueen tekemisestä”, summasi joukkueen konkari ja kapteenin virkaa hoitanut Oskar Kirmes.

Suomen joukkue aloitti kilpailunsa hypystä, jossa suorittaminen oli varmaa yhtä harmillista kaatumista lukuun ottamatta. Seuraavilla telineillä joukkue esitti vakaata voimistelua, ilman suurempia virheitä. Koko joukkue ylsi tekemisellään omaan tasoonsa ja joukkuetulos 239,029 parantui edellisestä EM-kilpailusta. Viimeiseen asti joukkuetulosta jännitettiin, mutta harmillisesti Suomen miehet jäivät joukkuetuloksellaan sijalle 14, kun 13 parasta lunastaa kisalipun ensi syksyn MM-kilpailuihin Antwerpiin.  

Lue lisää Voimisteluliiton tiedotteesta.