Judon Suomenmestaruudet ratkottu

Suomen huippujudokat kohtasivat Ideapark Lempäälän Bläk Boksissa kuluneena viikonloppuna. Suomen kärkirivin urheilijat, joista erittäin monet ovat urhealaisia, ottivat toisistaan mittaa. Tapahtumassa nähtiin upeita suorituksia ja judon monipuolista tekniikkaa. Bläk Boks täyttyi lähes ääriään myöten urheilijoita kannustavasta yleisöstä ja audiovisuaalinen show nosti tunnelman kattoon.
Kuva: Sami Erjansalo

Lempäälän Ideapark tarjosi jälleen loistavat puitteet, kun aikuisten judon suomenmestaruuksia ratkotiin kiihkeissä tunnelmissa. Vaikka suuremmilta yllätyksiltä vältyttiin, nähtiin kilpailuissa silti sykähdyttäviä urheiluhetkiä.

Judon nuorten suomenmestaruuskilpailut kamppailtiin Ideapark Lempäälässä 5.3. Tapahtumassa oli tiivis tunnelma ja useampi nuori urheilija otteli päivän aikana kahdessakin ikäluokassa eli alle 18-vuotiaiden ja alle 21-vuotiaiden sarjoissa. Aamupäivällä kilpailtiin alle 21-vuotiaiden ikäluokka ja iltapäivällä alle 18-vuotiaat. Tapahtuman järjestävä judoseura oli tänä vuonna Orimattilan Judoseura.

Judoliiton alle 18-vuotiaiden olympiavalmentaja Eetu Laamanen seurasi SM-viikonlopun molemmat kilpailupäivät eli aikuisten lauantain ja nuorten sunnuntain. Hän tiivistää SM-tapahtuman seuraavasti:

”Viikonloppu on ollut tosi intensiivinen ja sisältänyt paljon seurattavia matseja. Vaikka osallistujia sarjoissa voisi olla enemmän, niin kilpailijat saivat hyvin otteluita. Joissakin tyttöjen ja poikien sarjoissa on hyvä taso ja jopa 1-4 kansainvälisen tason ottelijaa. Näin he saavat hyvän tason matsit myös Suomessa.”

Lue lisää Judoliiton tiedotteista:
La 4.3. aikuisten sarjat
Su 5.3. nuorten sarjat