Urhea on 20-vuotias!

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian toiminta käynnistyi virallisesti 24.2.2003. Vietämme siis tänä vuonna 20-vuotisjuhlaa!

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian ensimmäisen johtoryhmän ensimmäinen kokous oli 10.9.2002 ja mukana kokouksessa olivat edustajat Mäkelänrinteen lukiosta, Sulkapalloliitosta, Uimaliitosta, Olympiakomiteasta , Urheiluliitosta, Taitoluisteluliitosta, Teknisestä korkeakoulusta, Haaga Instituutista eli nykyisestä Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta, Pohjois-Haagan Yhteiskoulusta sekä Helsingin, Espoon ja Vantaan liikuntatoimista. Virallisesti toimintamme käynnistyi 24.2.2003 kick off -tilaisuudessa.

Vuodesta 2003 alkoi verkoston nopea laajeneminen. Alkuun juridisena taustayhteisönä toimi Helmi Liiketalousopisto Oy, kunnes 2014 perustettiin Urhea-säätiö. Urhea-säätiöstä tuli konserni vuonna 2018, kun Urhea-halli Oy perustettiin. Vuonna 2019 käynnistyi Urhea-kampuksen rakentaminen.

Suurimpina hyötyjinä työstämme ovat olleet urheilijat.

Tänään Urhean verkostossa on yli 6000 urheilijaa, 200 valmentajaa, 26 lajiliittoa, yli 80 oppilaitosta peruskouluista yliopistoihin, Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, Puolustusvoimien urheilukoulu, HULA – Helsingin Urheilulääkäriasema, Huippu-urheilun Instituutti KIHU, Kisakallion ja Pajulahden urheiluopistot, Suomen Olympiakomitea sekä Paralympiakomitea. Urhea työllistää suoraan noin 50 ihmistä sekä välillisesti useita kymmeniä henkilöitä, pääsääntöisesti valmentajia.

Iso kiitos sille valtavalle joukolle ihmisiä, jotka olette olleet mukana Urhean matkassa. Suurimpina hyötyjinä työstämme ovat olleet urheilijat.

Juhlavuoden kunniaksi olemme koonneet 20-vuotisen taipaleemme noin 10 minuuttiin. Aikamatkalle pääsee alla olevasta linkistä. Matkaoppaana toimii Petteri Koponen.

Videon ovat tehneet Laajasalon opiston joulukuussa valmistuneet urheilutoimittajaopiskelijat Severi Hopsu ja Sonny Mäkinen.

Videota saa käyttää verkostomme tilaisuuksissa vapaasti.